Írd be, mit keresel:

Zöldséges halfilé batyuban – diétás, egészséges és szurepegyszerű

Elképesztően egyszerű, mutatós és diétás, ízekben gazdag és alig 20 perc alatt elkészül, a zöldségkínálat és ízlésünk szerint a fűszerekkel variálva sokféle módon kombinálható ez a batyus fogás, ami sütőben, de akár grillen is megsüthető. Egészséges, könnyű és frappáns, minimális munkával készül - és fantasztikusan finom!

Cookta - 2023.07.29.
Zöldséges halfilé batyuban – diétás, egészséges és szurepegyszerű

A fagyasztott tőkehalfilé igazi adu ász, hófehér, sovány és nagyon jó fehérjeforrás, pénztárcabarát és jól elvan a mélyhűtőben, könnyű zöldségekkel összezárva és batyuban megsütve pofonegyszerű fogást dobhatunk össze percek alatt, ami ráadásul gyorsan meg is sül. Ha fagyosan pakoljuk is a batyukba, 13-15 perc alatt omlósr lesz, a batyuban a saját és a mellé rakott zöldségek gőzében omlósra és aromásra sül, kalóriaszegény és fantasztikusan finom, a sovány hal és a sok zöldség pedig együtt nagyon finom és egészséges.

A legjobb, ha a batyukhoz sütőpapírt használunk, az alufólia is jó lenne, de az a hír járja, hogy savas alapanyaggal, mint például a citrom, ami hal esetében elkerülhetetlen, kémiai reakcióba lép, ami a sütőpapírral elkerülhető, de ha grillen sütnénk ezeket a szuper kis csomagokat, akkor azért érdemes a sütőpapíros batyut még egy réteg alufóliával betekerni, így biztosan nem ég meg ez a mutatós, kiadós, gyors és egészséges fogás, amit semmi perc alatt összedobhatunk.

Forrás: iStock

Zöldséges halfilé batyuban sütve

Hozzávalók:

  • 4 szelet tőkehalfilé
  • 4 szál újhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 2 marék (fagyasztott) zöldbab
  • 1 citrom
  • 4 babérlevél
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A cukkinit, a sárgarépát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a cukkinit félkarikákra vágjuk, a sárgarépát vékony csíkokra, az újhagymát és a fokhagymát felkarikázzuk. A citromot hosszában félbevágjuk, a felét vékony karikákra, a másik felét 4 cikkre vágjuk.

A batyukhoz 4 darab sütőpapírt levágunk, a közepükre elosztjuk a cukkinit, a zöldbabot, rászórjuk fokhagymát, majd a répa és az újhagyma felét, sózzuk, majd rárakjuk a halfiléket, erre a citromszeleteket, a maradék répát és újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, babérral, sóval és borssal, meglocsoljuk fél evőkanálnyi olívaolajjal, majd a sütőpapírt felül összehajtjuk, a végeket szorosan feltekerjük vagy kötözőzsineggel szaloncukorszeűen összekötjük a végeket, és tepsire tesszük.

200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 13-14 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük még a saját gőzében, majd tányérra téve tálaljuk a batyukat a citromgerezdekkel. Vigyázat, a kinyitáskor a forró gőz felcsap, úgyhogy óvatosan bontogassuk a finom kis csomagot!

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.