Írd be, mit keresel:

Bundás csirkecsíkok egyszerűsítve, sütőben sütve

A ropogós bundájú csirkemell mindenki kedvence, de ki szeret panírozni és a sülő csirke mellett állni a forró olajszagban? Valószínűleg senki, ezért is jöhet jól ez a sütőben sült változat, amiben ráadásul liszt és zsemlemorzsa sincs, sokkal egészségesebb, a hús omlós, a bunda pedig fűszeres és ropogós.

Cookta - 2023.07.30.
Bundás csirkecsíkok egyszerűsítve, sütőben sütve

Nem olajban, hanem sütőben sül, omlós, finoman fűszeres és jó ropogós a bundája ennek a rántott húsnak, de a legizgalmasabb benne, hogy nem zsemlemorzsával, hanem darált mandulával készül, így gluténmentes is, de mindenkinek ajánljuk, mert nagyon finom, ráadásul sokkal egyszerűbb és egészségesebb, mint a klasszikus rántott hús.

A bundába érdemes fűszereket is tenni, mert egyszerűen magasabb szintre emeli az ízélményt. Használhatunk hozzá sokféle fűszerkeveréket vagy szárított zöldfűszert, most egy kis fokhagyma, római kömény és pirospaprika került bele, illetve egy kevéske parmezán, fantasztikusan finom, kívül ropogós, belül omlós, érdemes kipróbálni ezzel a kis csavarral!

Forrás: iStock

Csirkefalatok ropogós-omlósan, mandulás bundában

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl darált mandula
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, félretesszük. A tojásokat egy tányérba felütjük, hozzáadjuk az olívaolajat, és villával alaposan elhabarjuk. A bundához a darált mandulát, a parmezánt és a fűszereket egy másik tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.

A csirkecsíkokat megmártjuk a tojásban, majd megforgatjuk a fűszeres mandulában, jól rálapogatjuk a bundát, majd sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, menet közben egyszer megfogatva a húsokat, hogy mindenhol egyenletes színe és ropogós bundája legyen.

Azon melegében tálaljuk, kínálhatunk mellé salátát vagy sült zöldséget, és persze valamilyen finom mártogatóst.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.