Írd be, mit keresel:

Olaszos ebéd 20 perc alatt: spagetti padlizsánnal

A padlizsán a nyár egyik legszebb és legfinomabb zöldsége, a duci, feszes húsú, fényes bőrű törökparadicsom ilyenkor a legfinomabb, és valószínűleg sok családban a belőle készült padlizsánkrém a szezon nagy kedvence. Most egy olaszos könnyű tésztába került, pofonegyszerű, könnyű, melegen és hidegen is finom!

Cookta - 2023.08.01.
Olaszos ebéd 20 perc alatt: spagetti padlizsánnal

A mediterrán konyha előszeretettel használja a padlizsánt, sütve, töltve, tálba rétegezve rakottasnak, de ha igazán gyors, kiadós és mégis isteni padlizsános fogásra vágyunk, akkor természetesen a tésztás változat a megoldás. Nagy lőnye, hogy alig kell hozzá zsiradék, így is szép aranyszínűre pirul a padlizsán, ha egy kis lédús és édes koktélparadicsomot dobunk mellé, mert amúgy a padlizsán szivacsos húsa hajlamos nagyon sok olajat magába szívni.

Ez a nagyon zamatos és könnyű fogás mindennel együtt 20 perc alatt megvan, spagettivel készítve melegen, apróbb tésztával hidegen, salátaként is remek. A padlizsán és a paradicsom mellé most csak egy kis hagyma, fokhagyma, csili és petrezselyem társult, de gazdagíthatjuk még olajbogyóval vagy kaprival, ha még mediterránabb hangulara és ízvilágra vágyunk.

Forrás: iStock

Padlizsános-paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti vagy más tészta
  • 1 nagy padlizsán
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 kis csili vagy ízlés szerint csilipehely
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés: A padlizsán végét levágjuk, 1 centis kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a petrezselymet finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. A tésztának vizet teszünk fel, ha forr, sózzuk, és a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

Közben egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, időnként megkeverve 4-5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymát, ezzel még 2-3 percig dinszteljük, végül a fokhagymát, a csilit és a paradicsomot is hozzádobjuk, és 5-6 percet pároljuk, amíg a paradicsom kis levet ereszt, és az ízek kicsit összefőnek, és a padlizsán szép aranyszínűre sül. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, és a leszűrt tésztával tálaljuk, a a finomra vágott petrezselyemmel és reszelt parmezánnal megszórva.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.