Írd be, mit keresel:

5 gyakori fogyókúrás csapda, amit könnyen elkerülhetünk

Természetes, hogy mindenki szeretne tökéletes formában lenni, kilókat leadni, fitté válni, és aki belevág, leginkább valamilyen fogyókúrát választ, ez az út viszont rengeteg csapdát rejt. Ha viszont kicsit másképp tekintünk magunkra és az életmódunkra, ezeket könnyedén elkerülhetjük.

Cookta - 2018.08.02.
5 gyakori fogyókúrás csapda, amit könnyen elkerülhetünk

1. Diéta vagy életmód?

Először is nagy különbség van a diéta és az étrend között. A fogyókúrát egy bizonyos ideig tartjuk, és célunk egy bizonyos testsűly vagy centi elérése, utána viszont visszatérünk az eredeti életmódunkhoz, sőt még akár kompenzálunk is a diéta altti megvonások miatt, így pedig a fogyás pedig nem lesz tartós. Ezzel szemben ha alakbarát étrendet és életmódot választunk, akkor elérhetjük a kívánt alakot és fittséget, és még egy-egy elcsábulással sem hozzunk ki magunkat a formából.

2. Rövid távú célok

A kilók nem napok alatt szaladtak fel, így ne is várjuk, hogy napok alatt tűnjenek el. A fogyókúrás tabletták, porok, turmixok csak megzavarják a szervezetet, rengeteg felesleges anyagot tartalmaznak, ráadásul ha működnek is, csak nagyon átmeneti jelleggel, szóval pénz- és időpocsékolásnak jók csak. Ha tényleg formába szeretnénk kerülni, akkor adjunk időt a szervezetünknek – emellett pedig egészséges és kiegyensúlyozottabb, minél természetesebb ételeket válasszunk, hogy fokozatosan alakulhasson át a testünk és életmódunk, ízlésünk is.

3. A reggeli kihagyása

Sokan úgy gondolják, hogy a reggeli kihagyásával a napi energiabevitelből kalóriákat spórolhatnak, és így sikeresebb lesz a súlyleadás, de ennek bizonyított következménye, hogy sokkal több nassolással és kalóriadúsabb étkezésekkel kompenzálnak, a végeredmény pedig épp nem a kiegyensúlyozott táplálkozás és a vércukorszint nagyjából folyamatos szintentartása lesz. A reggelit nem érdemes kihagyni, inkbb érdemes minél több rostot – gyümölcsöt, pelyheket, magokat belekomponálni, így hosszabban teltségérzetet ad és lassabban szívódik fel.

4. Nassolni lehet, de nem mindegy, mit!

Nassolni nagyon jó dolog, és két étkezés között meg is engedett, hogy rákívánjunk valamire, de ha lehet, legyen ez is természetes és egészséges. Friss vagy aszalt gyümölcs, maréknyi csonthéjas, energiagolyó vagy házi müzliszelet például tökéletes, de néha jólesik egy pohár kefir, kis gyümölccsel összekevert joghurt is, de például darabolt répát, uborkát, szárzellert akár mérhetetlen mennyiségben is ropogtathatunk.

5. Felesleges kalóriák

A különféle italok rengeteg felesleges kalóriát rejtenek! Ilyenek a bolti jegesteák, a szénsavas üdítők, az egészségesnek hitt gyümölcslevek, de ilyen trendi kávézókban szirupokkal felturbózott hideg és meleg kávéitalok is, amelyekben mondjuk épp egy teljes főétkezés kalóriatartalma benne van… Folyadékpótláshoz készítsünk inkább magunk ízesített vizet, ha pedig édes és kényeztető italra vágyunk, váltsunk ki egy étkezést egy finom turmix-szal!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.