Írd be, mit keresel:

Dinnyés frissítők egyszerűen: limonádé, turmix, granita, jégnyalóka

Forró nyári napon egy kis frissítővel ejtőzni a legjobb dolog, amit tehetünk, ehhez pedig az egyik legjobb alapanyag a hűs, édes és lédús görögdinnye, ami sokkal többet tud, mint elsőre gondolnánk. A legtöbben magában, cikkekere vágva a héjból harapdálják vagy vágják ki a mézédes dinnyehúst, mások felkozkácva villával vagy fogpiszkálóval felszúrva falatozzák. Van azért néhány más lehetőség is!

Cookta - 2018.08.03.
Dinnyés frissítők egyszerűen: limonádé, turmix, granita, jégnyalóka

Félreértés ne essék, imádjuk a dinnyét, de valljuk be, hogy egy behemót és nehezen kezelhető gyümölcsről van szó. Ha nagyobbacska, de akár közepes példányt választunk, akkor normál üzemmódban be sem fér a hűtőbe, át kell rendezni a polcokat, vagy félbevágva, lefóliázva lehűteni, hogy elférjen. Egyszerre ezeket képtelenség is megenni, így többszörösen macerás a felhasználása, előkészítése, ráadásul a vastag héj miatt a szemetes is hamar megtelik, és a nyári nagy melegben hamar erjed is hulladékként. Ettől függetlenül maga a hús imádnivaló és nagyon egészséges, tele van káliummal, rosttal, remek folyadékpótló, hiszen kb. 95%-a víz, és néhány trükkel egészen másképp is tálalhatjuk, senki nem fog csalódni benne!

Dinnyelimonádé és turmix

Azoknak, akik nem szeretik felkockázva enni, mert csöpög, nem lehet csak úgy nassolni, mint más gyümölcsöt, azoknak szuper választás a dinnyelimonádé, ami egyszerűen összeturmixolt és kimagozott dinnyehús. Jól behűtve 2 napig elvan a hűtőben, fogyasztás előtt átkeverve isteni és természetes gyümölcslé, amit megbolondíthatunk egy kis citromlével, mentával, bazsalikommal, ha sűrűbé szeretnénk tenni, akkor kis eper, banán is jó hozzá, ez utóbbi sportolás után nagyon hatékony és frissítő energialöket, egészségesen.

Granita

A fenti turmixot le is fagyaszthatjuk egy tepsibe öntve, majd ha megdermedt, felvágva áttehetjük egy dobozba vagy uzsonnás zacskóba, tálalás előtt turmixban jégkásává törve hetekig, hónapokig élvezhetjük a finom és egészséges dinnyét.

Görögdinnyés jégnyalóka

Ha nem szeretnénk a megvágott dinnyét ide-oda pakolgatni a hűtőben, akkor szuper megoldás, ha vékony szeletekre, majd cikkekre vágjuk, a héját egy éles késsel bevágjuk, majd jégkrémpálcát szúrunk bele, és így fagyasztjuk le egy tálcán, majd áttesszük egy dobozba vagy zacskóba, és akkor kapjuk elő, amikor csak akarjuk és friss, hűsítő, de egészséges nassolnivalóra vágyunk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.