Írd be, mit keresel:

Sajtimádó töltött padlizsán krémesen, pofonegyszerűen

A feszes és fényes bőrű, gyönyörűen lila padlizsán a nyár nagy ajándéka, nemcsak isteni finom és változatosan készíthető, de kimondottan alakbarát is, ha jól készítjük. Most könnyű ricottával és mozzarellával sült krémesre és illatosra, igazi nyári, mediterrán hangulatú és elronthatatlanul egyszerű fogás.

Cookta - 2023.08.06.
Sajtimádó töltött padlizsán krémesen, pofonegyszerűen

A padlizsán egészséges és diétás zöldség, kevés kalória van benne, sok rostot és vizet tartalmaz, hamar eltelít, de érdemes vele vigyázni, mert szivacsos húsa rengeteg olajat bír felszívni. A jó hír viszont az, hogy egyáltalán nem szükséges hozzá semmilyen zsiradék, ha például tölteni szeretnénk, egy kis trükkel tökéletesen krémesre és szaftosra süthető. A turpisság annyi, hogy a félbevágott padlizsánok húsát bevagdaljuk, majd egy tepsire borítva elősütjük, így saját gőzében puhára sül, párolódik, majd megfordítva, a tölteléket belehalmozva készre süthetjük.

A padlizsánhoz rengeteg íz passzol, így tölthetjük húsos raguval, bulgurral vagy zöldséggel, amihez épp kedvünk van, itt most csak egy kis újhagymával és paradicsommal elkevert ricotta került bele, a tetejére pedig mozzarella, pofonegyszerű és könnyű, köretként süthetünk mellette krumplit, vagy még alakbarátabb változatban tálalhatjuk friss salátával.

Forrás: Olvasó

Mozzarellás-ricottás padlizsán sütőben sült krumplival

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 15 dkg ricotta
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 golyó mozzarella
  • 1 teáskanál morzsolt majoranna
  • 50 dkg újkrumpli
  • só, bors

Elkészítés: A krumplit alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk, egy sütőpapírral fedett tepsire tesszük, finoman sózzuk. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, egy hegyes késsel átlósan jó mélyen beirdaljuk, majd vágási felülettel lefelé a krumplik közé tesszük, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20 percig sütjük.

Közben az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és a paradicsommal együtt apróra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát és a majorannát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Az elősütött padlizsánokat a sütőből kivéve megfordítjuk, egy kanállal lenyomkodjuk a megsült belsejét, hogy csónakokat kapjunk, majd a ricottás keveréket belehalmozzuk a padlizsánba, a tetejére tépkedjük a mozzarellát. Visszatoljuk a sütőbe még 10 percre, míg a sajt ráolvadjon és a krumpli szép ropogósra süljön.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint salátát kínálhatunk mellé.

Forrás: Olvasó

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.