Írd be, mit keresel:

Tippek fesztiválokra, hogy jobban jöjjünk ki

A fesztiválozás jó móka, csomó új dologgal találkozunk, legyen az zenei, gasztronómiai vagy valamilyem helyi hagyományt őrző és bemutató rendezvény, ahova többnyire barátokkal vagy családdal megyünk, legyen az a szomszédos kerületben vagy egy távolabbi településen, így mindenképpen közös élmény, amit egy kis odafigyeléssel, rákészüléssel kimaxolhatunk, ellenkező esetben viszont úgy érezhetjük, hogy csúnyán rászedtek minket.

Cookta - 2018.08.09.
Tippek fesztiválokra, hogy jobban jöjjünk ki

A fesztiválozás nem olcsó műfaj, mindenki tudja, hogy – a különféle divatos vásárokhoz hasonlóan – elég megtolt árakkal dolgoznak. Ennek oka nyilván a helypénz, illetve hogy pár nap alatt kell kigazdálkodni a kiköltözés és a plusz munkaerő költségét, vagyis számíthatunk rá, hogy még az egyszerűbb, amúgy nem drága  dolgokért is mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ami sokszor elég frusztráló. De hogy inkább pozitív tapasztalataink és kellemes élményeink maradjanak, érdemes néhány tippet megszívlelni!

Vízért ne fizess sokszoros árat!

Nagyjából mindenki tudja, mennyibe kerül egy palack ásványvíz a szuperekben-hiperekben, ahogy azt nem is számítjuk, mennyi az ára egy kulacsba töltött csapvíznek. A fesztiválokon viszont őrült árakat kérnek ehhez képest egy kisebb üveg behűtött ásványvízért, amit azért kifizetünk, csak nagyon rossz szájízzel… Ennél sokkal jobb, ha otthon megtöltünk egy kiürült palackot vízzel, akár kevés citromlevet vagy mentát is dobhatunk bele, majd a fagyasztóba tesszük egy éjszakára, indulás előtt pedig a táskánkba. Ahogy olvad, úgy tudjuk inni a mindig friss vizet, ami hosszú órákon át kitart hűsítően – még a legnagyobb melegben is!

Frissítő nassnak gyümölcs és zöldség

Ha nem kifejezetten gasztrofesztiválva megyük, ahol szeretnénk minél többfélét kóstolni – ide egyébként érdemes többen összeállni, hogy falatokat kóstolhassunk mindenből, mégse a gatyánk menjen rá -, akkor érdemes kockázott dinnyét, őszibarackot, nektarint vagy más lédús gyümölcsöt dobozba magunkkal vinni, akár lefagyasztva is, de pár sárgarépa, kevés csíkokra vágott uborka is szuper frissítő nasi lehet.

Alkohol mellé házi nasi

Sörözős, fröccsözős, borozós fesztiválokon mindig találunk kísérő falatokat, de ezek a leggyakrabban olajban sülnek, a zsírosságuknak köszönhetően szívják fel az alkoholt és ösztönöznek nagyobb fogyasztásra, ráadásul tényleg igazi kalóriabombák is. A pattogatott kukorica viszont jóval alakbarátabb alternatíva, teljesértékű gabonának számít, amit otthon készítve fűszerezhetünk is friss vagy szárított zöldfűszerrel, könnyű, mindenki kedveli, ráadásul igazán kiadós is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.