Írd be, mit keresel:

Három dolog, amit biztosan rosszul gyűjtünk szelektíven

Szép dolog, ha a szelektív hulladékgyűjtésre is odafigyelünk, de mit sem ér, ha rosszul csináljuk. Ezt a három dolgot például rendszeresen rosszul gyűjtik szelektíven az emberek, amivel több bajt csinálnak, mint amennyi hasznot hoznak.

Cookta - 2018.08.13.
Három dolog, amit biztosan rosszul gyűjtünk szelektíven

Eldobható kávéspoharak

Úgy gondolnánk, hogy a papírpoharak papírból vannak, tehát újrahasznosíthatók, ezért szelektíven gyűjtjük őket – ez azonban sajnos nem igaz, és nem véletlen, hogy egyre több nagy kávézólánc próbál megszabadulni ezektől a poharaktól. Az elviteles papírpoharakat ugyanis egy vékony polietilén réteggel vonják be, ami arra jó, hogy megakadályozza az átázást – meg arra, hogy elejét vegye az újrahasznosításnak. Ez ugyanis már nem papírnak, hanem műanyagnak minősül, ezért a papírhulladék közé egyáltalán nem való.

A műanyagpalackok kupakja

Egyértelműnek tűnik: műanyag és műanyag, tehát mindkettőt abba a hulladéktárolóba dobjuk, amelyet a műanyagoknak készítettek elő, nem igaz? A helyzet azonban ennél kicsit bonyolultabb, és attól függ, hogy éppen milyen környéken élünk. Vannak olyan helyek, ahol képesek a kupakot a palackkal együtt újrahasznosítani, és vannak, ahol érdemes külön gyűjteni – erről a legegyszerűbben helyben tájékozódhatunk.

A műanyagzacskókat is rosszul gyűjtjük, erről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.