Írd be, mit keresel:

3 egészséges üdítő, amit otthon is pofonegyszerűen elkészíthetünk

Tiszta sor, hogy nyáron és főleg a nagy melegben fontos többet inni, és a legegyszerűbb módja, ha több egészségesnek tűnő üdítőt, mindenféle gyümölcsös jegesteát és limonádét pakolunk a kosarunkba... De sokkal jobban járunk, ha mi magunk készítjük, nem lesz telepakolva aromával, színezékkel, kevesebb cukrot vagy édesítőt használunk, esetleg egyáltalán nem adunk hozzá, mégis tökéletes folyadékpótló, ráadásul finom, egyszerű és természetes. És felesleges PET palackot sem veszünk!

Cookta - 2023.08.17.
3 egészséges üdítő, amit otthon is pofonegyszerűen elkészíthetünk

Még ha egészségesnek is tűnnek a különféle csábító nevű és ízesítésű limonádék, jeges teák és üdítő italok, rengeteg aroma, adalék és édesítő van bennük, nem is beszélve a műanyagpalackokról, amit bár gyűjthetünk szelektíven, akkor is terhet jelent a környezetnek, arról nem is beszélve, hogy ezek az aromaitalok, bocs, de tényleg nincs rá jobb szó, mennyire drágák ahhoz képest, amennyiért otthon összedobhatjuk őket. 3 egészséges italötletet hoztunk, amelyek frissítőek és istenien finomak, ha unjátok a vizet, és használjátok alapként, mert rengeteg módon variálhatóak, ízlés és gyümölcskínálat szerint!

Tipp!

Az alábbi italokat palackba téve betehetjük a fagyasztóba, ha jegesen, jól megfagyva visszük magunkkal, folyamatosan kiolvadva sokáig hűsen élvezhetjük őket!

Jeges citromos zöldtea

Hozzávalók:

  • 2 filter zöld tea
  • 2 citrom
  • 1 liter víz
  • 3 evőkanál méz vagy más édesítő ízlés szerint
  • 4-5 levél menta

Elkészítés: A teához 3 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a teafiltert, 5 percig áztatjuk, majd a filtereket eltávolítva elkeverjük a mézzel és a citromlével, beledobjuk a kézzel kissé összemorzsolt mentaleveleket, majd felöntjük a maradék vízzel. Hűtőbe tesszük felhasználásig, jégkockával pesze még frissítőbb, de tehetünk bele pár szem málnát, áfonyát is, nem fogja elrontani… 😉

Görögdinnyés limonádé

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb szelet görögdinnye
  • 2 citrom
  • 8 dl víz
  • 5-6 levél bazsalikom, menta vagy citromfű

Elkészítés: A dinnyehúst kivágjuk a héjból, kimagozzuk, felkockázzuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét, összeturmixoljuk, majd a vízzel felöntjük, a kézzel kissé összemorzsolt vagy akár késsel finomra vágott zöldfűszert hozzáadjuk, hogy még frissebb legyen. Ha kellően édes a dinnye, semmilyen édesítő nem szükséges hozzá!

Gyömbérlimonádé

Hozzávalók:

  • diónyi friss gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 2 narancs
  • 1 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 1 liter víz

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, az egyik narancs héját zöldséghámozóval vékonyan lehúzzuk, és mindkettőt 3 dl forró vízbe dobjuk, 4-5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 5 percet pihentetjük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a mézet, a kurkumát és a narancsok kifacsart levét, majd felöntjük a maradék vízzel, és a hűtőben alaposan lehűtjük, mielőtt fogyasztanánk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.