Írd be, mit keresel:

Sült „fagyi”, a legjobb grillezős desszert

A legegyszerűbb és a legmókásabb desszert a fóliában sült fagyitölcsér, természetesen nem üresen, hanem csupa finomsággal megpakolva. Grillezéskor, tábortűznél vagy kempingezéskor jobbat elképzelni sem lehet, mert pofonegyszerű, ráadásul mindenki elkészítheti a maga verzióját, akár a gyerekek is.

Cookta - 2018.08.17.
Sült „fagyi”, a legjobb grillezős desszert

Amerikai ötlet, és el kell ismerni, hogy zseniális! Olyan egyszerű, hogy nincs is receptje, viszont nagyon jó móka készíteni, sütni és falatozni is. Gyakorlatilag egy sült "fagyiról" van szó, pontosabban fagyitölcsérről, amit édes finomságokkal, leggyakrabban csokival, pillecukorral és gyümölcsökkel töltenek meg, majd fóliába téve mehet a tűzre. Pár perc kell csak neki, amíg a benne lévők átforrósodnak, a csoki elolvad, a mályvacukor pedig nyúlósra sül. Ennél nincs egyszerűbb és jópofább, ráadásul tényleg személyre szabható, mindenki azt tehet bele, amit szeret, sőt egészségesebbre is alakítható, ha inkább gyümölcsöket és étcsokit, mogyorót vagy mandulát teszünk bele.

Az alábbi videón tökéletesen követhető a sült tölcsérek készítése és sütése, utána pedig adunk még néhány ötletet, mi minden kerülhet ebbe a frappáns desszertbe…

Objektum doboz

Amire mindenképpen szükség van, az természetesen a fagylalttölcsér és az alufólia, innentől kezdve viszont bármi szóba jöhet. Tökéletes hozzá például:

  • bármilyen csokoládé, kockára vagy apróra vágva, akár csokicsepp formában
  • mini mályvacukor vagy akár nagy is, feldarabolva
  • málna, eper, szeder, áfonya – vagy bármilyen apróbb bogyós gyümölcs
  • banán felkarikázva
  • dió, mogyoró, mandula – vagy bármiyen mag, amit szeretünk
  • keksz összemorzsolva vagy apróra vágva
  • M&Ms, franciadrazsé vagy más apróbb csokis drazsé
  • mogyoróvaj, Nutella, ha fokozni szeretnénk az élvezeteket 😉

Arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, mert igazán forró, nem csak a kézben, de a szánkat, nyelvünket is könnyen megégethetjük a forró cukros desszerttel!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.