Írd be, mit keresel:

Csicserisaláta kétféle uborkával – frissítő fogás percek alatt

Az utóbbi időben igazi kedvenccé vált a csicseriborsó, ami nemcsak szuperegészséges, fehérjében és rostokban gazdag alapanyag, de fantasztikusan egyszerű dolgozni vele, és egy könnyű, de tartalmas saláta pár perc alatt összedobható vele. Most egy nyárias, frissítő változat készült, nyers és savanyított uborkával, lenyűgözően finom!

Cookta - 2018.08.21.
Csicserisaláta kétféle uborkával – frissítő fogás percek alatt

A konzerv csicseriborsó igazi életmentő alapanyag a konyhapolcon, rengeteg időt és energiát – áramot vagy gázt – spórolunk meg vele, hiszen nem kell hosszasan áztatni, majd főzni, és szerencsére nem tartalmaz semmi mást, csak a hüvelyest, némi sót és vizet. Gyors megoldásnak mindig jó, akár hummuszt készítünk vele, akár levest, ragut, vagy épp egy frissítő, főzés nélküli salátát, ami direkt jólesik a nagy melegben.

A csicseriborsóhoz most kígyóuborka és csemege uborka került, amelyek elképesztően frissé és üdévé teszik, illetve némi petrezselyem és újhagyma, a dresszinget pedig egy kis magos mustár, kevés olívaolaj és a savanyú uborka levének keveréke adja – pofonegyszerű és isteni finom, alakbarát, mégis önmagában is laktató, de grill húsok mellé köretként, kerti partikon is sikert arat, ráadásul tényleg minimális munkával készül.

Frissítő uborkás csicserisaláta

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 g) csicseriborsó
  • 1 kígyóuborka
  • 3-4 csemege uborka
  • 2 szál újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 evőkanál az uborka levéből
  • só, bors

Elkészítés: Az uborkát és a savanyú uborkét felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a konzerv csicseriborsót leszűrjük, leöblítjük.

Egy salátástálba tesszük a mustárt, hozzáadjuk az olívaolajat és 3-4 evőkanálnyit az uborka levéből, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Hozzáadjuk az előkészített alapanyagokat, összekeverjük, és akár azonnal is fogyasztható, de még finomabb, ha legalább fél órát hűtőben hagyjuk kissé összeérni az ízeket.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.