Írd be, mit keresel:

Töltött palacsinta lazaccal, salátával, sajttal – a kedvenced lesz!

A palacsinta sokaknak leginkább desszertet jelent, de bevallom, én sósan jobban szeretem, és annyira jól variálható, szinte minden passzol hozzá, és salátával kísérve főételnek is tökéletes. Most kis füstölt lazaccal készült, és szerintem nem lehet nem szeretni!

Cookta - 2018.08.21.
Töltött palacsinta lazaccal, salátával, sajttal – a kedvenced lesz!

Mindig is jobban vonzódtam a sós palacsintákhoz, ez a változat pedig isteni, a tölteléke krémes és pikáns, kicsit csípős, kicsit füstös, kellemesen friss, könnyű és mégis tartalmas, tele van ízzel. Torma és citrom teszi izgalmassá, egyáltalán nem bonyolult, és aki még salátával sosem próbálta a palacsintát, annak meglepőt mondok: tökéletesek együtt, ebben a formában, zöldsalátával, avokádóval és kis kovászos uborkával megbolondítva!

Forrás:
Hajós Ágnes

Lazacos töltött palacsinta salátával és avokádóval

Hozzávalók 4 főre:
A palacsintatésztához, 10-12 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • olaj a sütéshez

Valamint:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 evőkanál frissen reszelt vagy csemege torma
  • 1 lime héja, felének a leve
  • 4 dl tejföl
  • 1 csili vékonyan felkarikázva
  • 10 dkg reszelt, könnyen olvadó sajt
  • 2 db avokádó
  • 4 db kovászos uborka
  • 3 szívsaláta
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: A palacsintatésztához az olajon kívül a többi hozzávalót csomómentesre kikeverjük, 10 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

A töltelékhez a lazacot összetépkedjük, egy tálban villával összekeverjük, -nyomkodjuk a tormával, limehéjjal és -lével, 3 evőkanál tejföllel, a chili felével és a lereszelt sajttal. Megsózzuk, borsozzuk.

A serpenyőt kiolajozzuk, felforrósítjuk. Eloszlatunk benne egy merőkanál palacsintatésztát, takarékra vesszük a lángot. Mikor a széle elkezd felpöndörödni és az alja szilárd, 1 evőkanálnyi tölteléket ráhelyezünk a tészta egyik felére. Ráhajtjuk a tésztát úgy, hogy a töltelék a félhold felső részére kerüljön, ezután az alsó részt is óvatosan ráhajtjuk. Lapáttal kicsit megnyomkodjuk, majd óvatosan megfordítjuk, hogy a tészta mindenhol megsüljön. A többivel is így járunk el, mikor megsültek, egymás mellé csúsztatjuk egy tálra. Melegen tartjuk.

A maradék tejfölt szintén megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, és simára keverjük a kapor leveleivel.

Tálaláskor egy tányéron elhelyezzük a salátaleveleket, a csíkokra vágott kovászos uborkát és a héjától megfosztott és vékonyra szeletelt avokádót. Ráhelyezünk 2 palacsintát, majd a kapros-fokhagymás tejföllel és a maradék chilikarikákkal díszítjük.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.