Írd be, mit keresel:

Brokkolis-sajtos quiche tészta nélkül, az isteni fehérjebomba

A quiche klasszikusan omlós vajas tésztában sült sós pite, de elhagyva a tésztát sokkal gyorsabb, egyszerűbb és alakbarátabb fogást kapunk, ami liszt nélkül készül, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, tele van fehérjével, de a legfontosabb, hogy isteni finom.

Cookta - 2018.08.23.
Brokkolis-sajtos quiche tészta nélkül, az isteni fehérjebomba

Nevezhetnénk persze brokkolis sajtfelfújtnak is ezt a csodásan egyszerű, mégis ellenálhatatlan fogást, de pitetálban sütve megjelenésre nagyon hasonlít a quiche-re, és gyakorlatilag tényleg a quiche tölteléke önmagában megsütve. Ennek a tojásos-sajtos ételnek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a végtelenségig variálható, gyakorlatilag bármilyen zöldséggel gazdagítható, és még ebben a nagyon egyszerű brokkolis változatban is nagyon ízletes.

Ezt a "meztelen" quiche-t süthetjük papírkapszlival bélelt muffinformában is, így piknikre, kirándulásra vagy munkába is egyszerűen magunkkal vihetjük, de ha könnyű ebédre vagy vacsorára, esetleg vendégvárónak készítjük, akkor mutatósabb a rusztikus, pitetálas változat, különösen friss salátával tálalva.

Brokkolis-sajtos quiche tészta nélkül

Hozzávalók:

  • 1 szép fej (50 dkg) brokkoli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 6 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • kevés reszelt szerecsendió
  • diónyi vaj
  • só, bors

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, és sós forró vízben 4-5 perc alatt roppanósra pároljuk, majd leszűrjük. Közben egy pitetálat vagy jénait kikenünk vajjal. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, majd a tejet és az étkezési keményítőt is hozzáadjuk, és egy kézi habverővel simára keverjük, végül a reszelt sajt 2/3 részét is belekeverjük.

A leszűrt brokkolit elosztjuk egyenletesen a kivajazott tálban, ráöntjük a tojásos keveréket, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük, amíg a tojás remegősre sül, és a sajt kicsit megpirul a tetején.

Azon melegében tálalhatjuk salátával, de langyosan, sőt hidegen is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.