Írd be, mit keresel:

Cukorból készülhet a jövő üdítőspalackja

Hamarosan környezettudatosan, cukor felhasználásával készülhetnek az üdítőspalackjaink, ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebb műanyaghulladékot fogunk termelni.

Cookta - 2018.08.23.
Cukorból készülhet a jövő üdítőspalackja

Jelenleg a műanyagpalackok legfontosabb alkotóeleme egy polikarbonát nevű anyag, amit CD-k, DVD-k, telefontokok és szemüveglencsék készítésére is felhasználnak, de bből készülnek a joghurtos és tejfölös poharak is. Ezt jelenleg nyersolajból készítik, ami egyáltalán nem környezettudatos, ráadásul a polikarbonát ilyen formájában nehezen is bomlik a természetben.

Kutatóknak már korábban sikerült cukor felhasználásával előállítaniuk egy ehhez nagyon hasonlatos tulajdonsággal bíró anyagot, de eddig egy mérgező, foszgén nevű szervetlen vegyület is kellett hozzá. Most sikerült egy olyan módszert kifejleszteni, amivel el lehet hagyni a foszgént, és környezettudatos, lebomló palackokat és más "műanyagokat" gyártani.

Az újdonságról itt találtok egy nagyon érdekes videót, érdemes megnézni >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.