Írd be, mit keresel:

Pulled pork szendvics egészségesebben, kis csalással

Jó, valljuk be, nagy csalással. Merthogy a pulled pork ugye sertéshússal készül, itt viszont csirke a főszereplő, szóval inkább pulled chicken, de az mégiscsak furcsán hangzik. A lényeg, hogy ez az amerikai húsimádó szaftos szendvics könnyített változata, ami nemcsak jóval kalóriaszegényebb, de sokkal gyorsabban el is készül, a végeredmény pedig isteni finom.

Cookta - 2023.08.23.
Pulled pork szendvics egészségesebben, kis csalással

A street food kedvelői körében vitathatatlanul az egyik legnagyobb kedvenc a pulled pork szendvics, ami nagyon omlósra és szaftosra sült, szálaira széthúzott sertéshússal készül. Ennek könnyített változata ez a csirkés szendvics, aminél a hús szaftosságát nem a hús zsírtartalma adja, hiszen a csirkemell kimondottan sovány, hanem egy jóféle páclé, amivel együtt sül a hús, majd ha kész, akkor a sült szafttal még összeforgatjuk és átsütjük a pipimellet, így hihetetlenül aromás és ínycsiklandó lesz.

A szálaira széthúzkodott szaftos hús nem annyira mutatós, mint amennyire finom, de buciba vagy pitába téve már egész csábító, kiegészíthető bármilyen friss zöldséggel, akár a hamburgernél, de sajttal, szósszal is gazdagíthatjuk. Itt fokhagymás görög joghurt és mozzarella került még a szendvicsbe, mesésen finom, és egy jó adag salátával kísérve tényleg jóval egészségesebbé tehetjük a kedvenc street foodunkat.

Szaftos csirkés szendvics

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 dl bbq szósz
  • 1 dl narancslé
  • só, bors

Valamint:

  • 4 hamburgerbuci
  • 1 golyó mozzarella
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és egy kis tepsibe tesszük. A hagymát meghámozzuk, szálasra vágjuk, és a csirkére szórjuk. A bbq szószt és a narancslét egy kis tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a római köményt, simára keverjük, majd a csirkemellekre locsoljuk, kicsit átforgatjuk, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 1 órát sütjük.

A sütőből kivéve a fóliát óvatosan leemeljük vigyázva a kicsapó forró gőzre, a csirkemelleket vágódeszkára szedjük, és két villa segítségével szálaira széthuzogatjuk. A tepsiben maradt szaftot összeturmixoljuk, majd a tepsibe visszatesszük a csirkemellel együtt, és még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Közben a szószhoz a görög joghurtot a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel és kis sóval összekeverjük, a mozzarellát szeletekre vágjuk, a bucikat félbevágjuk, és száraz serpenyőben kicsit lepirítjuk.

Tálaláskor a húst a bucik alsó felére halmozzuk, kirakjuk a mozzarellával, fűszeres joghurtot kanalazunk rá, ízlés szerint salátával, zöldségekkel is gazdagíthatjuk, majd a bucik kalapját a tetejükbe rakva fogyasztjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.