Írd be, mit keresel:

Brownie-muffin áfonyával, extra csokisan

Általában nem veszem komolyan azt a mondást, hogy a hozzávalókon nem szabad spórolni. Szerintem olcsó hozzávalókból is lehet finom ételt főzni, és drága alapanyagokból is pocsékat. Csak a fantáziánk a határ…

Cookta - 2018.08.28.
Brownie-muffin áfonyával, extra csokisan

A csokoládé kakaótartalma persze fontos, de ha nem tehetjük meg, hogy 70%-ost használunk, azért ne adjuk fel teljesen a süti- vagy bonbonkészítést. Én például igazi holland kakaóport még sosem vettem, mert sajnáltam rá a pénzt. Viszont múltkor a L-betűs multinál találtam egy viszonylag olcsó, de nagyon jó fajtát, amit rögtön ki is próbáltam egy alap csokis muffin receptnél.

Az eredmény: összehasonlíthatatlanul finomabb, krémesebb, sokkal csokisabb sütemény, amelynek brownie-szerűen kissé olvadt a közepe. Annyira finom lett, hogy kihűlni sem volt ideje…

Forrás:
Hajós Ágnes

Brownie-muffin áfonyával

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 maréknyi áfonya

 
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük, összekeverjük a lekvárral és a tojásokkal. A lisztet egy tálban szintén összekeverjük a cukorral, sütőporral, kakaóporral, majd a csokit durvára törjük. Az előbbi hármat és az áfonyát összevegyítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A muffinformákat kibéleljük papírkapszlival, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva még puhának találjuk, akkor lesz lágy a közepe.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.