Írd be, mit keresel:

3 egészséges nassolnivaló, amit előre elkészíthetünk

Ki ne szeretne nassolni, bekapni néhány finom falatot étkezések között egy kis kényeztetés gyanánt? Persze nem mindegy, hogy ilyenkor mivel kedveskedünk magunknak, lehetőség szerint érdemes ilyenkor is az egészségesebb snackeket választani. Ha van egy lyukas óránk, az alábbi 3 finomságot simán összedobhatjuk, és egész hétre meglesz a csemegézni valónk, ha éppen egy-egy édes vagy sós nassolnivalóra vágyunk.

Cookta - 2023.08.31.
3 egészséges nassolnivaló, amit előre elkészíthetünk

Ha nincs kéznél egészséges finomság, sokkal könnyebben elcsábulunk olyan nassolnivalóra, ami aztán lelkiismeret-furdalást okoz, de ha egy kicsit rákészülünk, 60 perc alatt akár 3 félét is elkészíthetünk, amelyek 1 hétig bőven elállnak, mindegyik jól szállítható, így könnyedén magunkkal is vihetjük – mindegyik vegán és mindenmentes, nagyon egyszerű és igazán finom!

Fehérjegolyók

Gyorsan megvan, nagyon finom, tele van fehérjével és feltölt energiával, ráadásul az alap zabpehely-mogyoróvaj-datolya trió rengeteg módon variálható, bármilyen magokat, fűszereket adhatunk hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 pohár (2 dl) finomabb szemcséjú zabpehely
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 4-5 nagyobb, puha, magozott datolya (Medjool)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 pohár napraforgómag
  • kókuszreszelék a beforgatáshoz

Elkészítés: A magozott datolyát egy késes robotgépbe tesszük, és krémesre mixeljük, ha szükséges, időnként lekapargatjuk az edény oldaláról a letapadt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a mogyoróvajat, a kakaóport és a napraforgómagot, és addig mixeljük, amíg masszává összeáll. Falatnyi golyókat formázunk belőle,és kókuszban meghempergetjük. Hűtőben, dobozba téve 1 hétig vígan eláll.

Sült csicseriborsó fűszeresen

Olcsó és egészséges kis nassolnivaló a főtt csicserivel készülő fűszeres csemege, ami tele van fehérjével, rosttal, vegán és mindenmentes, a fűszerezése személyre szabható, és könnyedén magunkkal vihetjük útravalónak egy üvegbe vagy dobozba zárva.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 g) főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 1 teáskanál garam masala, de használhatunk curryt, őrölt koriandert, pirospaprikát, római köményt vagy bármilyen fűszerkeveréket, amit szeretünk

Elkészítés: A csicseriborsót leszűrjük, leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni, majd egy tálba téve hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és a fűszert, sózzuk, és alaposan összeforgatjuk. Tepsibe öntjük, elegyengetjük, hogy ne nagyon érjenek össze, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 15 percig sütjük. Egy spatulával alaposan összeforgatjuk, majd visszatoljuk a sütőbe még 15-20 percre, amíg pirulni kezd és ropogósra sül. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd üvegbe vagy dobozba téve tároljuk.

Banános zabkeksz

Kívül ropogós, belül puha, illatos és nagyon jól variálható ez az egészséges zabkeksz, nemcsak nassoláshoz tökéletes, de akár gyors reggelinek is megállja a helyét szaladós napokon.

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb érett banán
  • 2 pohár (4 dl) zabpehely
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • maréknyi mazsola vagy aszalt áfonya

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, egy tálba tördeljük, villával vagy krumplinyomóval krémesre összetördeljük. Hozzáadjuk mogyoróvajat, a juharszirupot és a vaníliát, simára keverük, majd a zabpelyhet s a mazsolát is hozzáadva összeforgatjuk.

A masszából fagyiskanállal kupacokat halmozunk egy sütőpapírral fedett tepsire, ukkbeggyel kicsit lenyomkodjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, hogy kívül jó ropogósak legyenek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.