Írd be, mit keresel:

Grillezett sajt salátával – egészségesen istenit 10 perc alatt!

Fejben mindenki tudja, hogy salátát enni egészséges és ajánlott, de a napi rutinban azért sokszor küzdelmes kibékülni egy salátavacsorával a rendelt vagy a fagyasztóból előkapott éa sütőbe betolt pizza helyett. A grillezett sajt és a saláta kombója pedig gyorsabb, egészségesebb és egyszerűbb, ha pedig egy kis gyümölcsöt is csempészünk bele, akkor igazi ízkavalkád, így garantáltan ez a jobb megoldás - minden szempontból!

Cookta - 2023.09.05.
Grillezett sajt salátával – egészségesen istenit 10 perc alatt!

A sajtot főtt és sült ételekben nemcsak az íze, de az olvadóssága miatt is szeretjük, de szerencsére van olyan sajt is, ami nem olvad, így tökéletesen grillezhető, süthető. Ez a ciprusi eredetű halloumi, ami szerencsére ma már itthon is minden szuper-hiper hűtőpultjában megtalálható, és 5 perc alatt fantasztikusan finom és egészséges, alakbarát fogás varázsolható a segítségével.

Vannak, akik ellenzik a csomagolt salátakeverékeket, de őszintén szólva nagyon praktikusak, ha gyors megoldás kell, és nagyon könnyen felturbózhatóak egy kis friss gyümölccsel, most például, a szüreti szezon kezdetén egy kis szőlővel, ami nagyon jól ellenpontozza a halloumi kissé sós, karakteres jellegét. Isteni, ropogós, sajtos és gyümölcsös, 10 perc alatt kész fogást mutatunk, pörgős nap végére jobb nincs is!

Grillezett halloumi sajt szőlős salátával

Hozzávalók:

  • 1 csomag salátakeverék
  • 2 szál újhagyma
  • 1-1 marék kék és zöld szőlő
  • 25 dkg halloumi sajt
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A halloumi sajtot kisujjnyi szeletekre vágjuk és grill vagy akár sima forró teflonos serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

Közben az öntet alapanyagait egy salátástálba tesszük, kikeverjük, a szőlőszemeket leszemezzük, megmossuk, ha nagyok, félbevágjuk, az öntethez adjuk a salátakeverékkel együtt. Összeforgatjuk, tányérokba osztjuk, majd a sült sajtokat rátesszük, azonnal tálaljuk.

Fontos!

Só nem kell az öntethez, mert a sajt karakteresen sós, az édes szőlővel és a mézes öntettel tökéletes lesz!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.