Írd be, mit keresel:

Kukorica-avokádó burger – őrült jó zöldségfasírt egyszerűen

Nagyon finom, villámgyors, pofonegyszerű, tápláló és laktató, vegán és mindenmentes étrendbe is beilleszthető ez az a zöldséges burger, ami avokádóból és csemege kukoricából áll. Tökéletes fogás, ha valami gyors és egészséges, alakbarát ételre vágyunk - egy salátával is tartalmas, de tehetjük buciba is zöldségekkel, szószokkal.

Cookta - 2018.09.12.
Kukorica-avokádó burger – őrült jó zöldségfasírt egyszerűen

Édes csemege kukorica, krémes avokádó és zabpehely egyszerű triójából készül ez a kívül ropogós, belül szaftos zöldséges fasírt, ami percek alatt elkészíthető, ha van maradék főtt vagy konzerv kukoricánk. Nem kell hozzá se tojás, se más kötőanyag, ezekkel is könnyen formázható masszát kapunk egy késes robotgép vagy turmix segítségével. Pikk-pakk kész van, pár csepp olaj elég a sütéséhez, az eredmény pedig nagyon finom.

Az ízesítése nagyon sokféle lehet, a fűszerekkel bátran lehet játszani, mert az avokádó és a kukorica is sokféle ízt elbír – itt csak egy kis újhagyma, citrom és csili került bele, de fokhagyma, petrezselyem, koriander vagy akár más zöldfűszer is jól passzol hozzájuk.

Kukorica-avokádó burger

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 cső főtt kukorica vagy fél konzerv csemege kukorica
  • 1 szál újhagyma
  • 5 evőkanál gm zabpehely
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • őrölt csili ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A főtt kukoricát levágjuk a csőröl, ha konzervet használunk, leszűrjük, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zabpelyhet késes robotgépbe tesszük, közepesen finomra őröljük, majd hozzáadjuk a félbevágott avokádó kikanalazott húsát, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csilit adunk hozzá, simára mixeljük. Ezután mehet hozzá a kukorica, amivel szintén egy kicsit összedolgozzuk, de úgy, hogy maradjanak benne kukoricaszemek is.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat forrósítunk, az avokádós-kukoricás masszából 5-6 duci pogácsát formázunk, és a serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük, míg egy kis színt kap.

A burgereket azonnal tálalhatjuk, salátával alakbarát és laktató, de aki szereti, buciba is teheti zöldségekkel, szószokkal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.