Mutatós, könnyű, puha és sokáig friss marad, ez az a fajta süti, ami mindig jól jön: tökéletes uzsonnára, reggelire, magunkkal vihetünk belőle egy-egy szeletet munkába, iskolába, ráadásul ez a változat nagyon egyszerű, a joghurtos pohár a mérce, így méricskélés nélkül pikk-pakk összeállítható.
Egy tészta, mégis kétféle íz, a klasszikus vaníliás-csokis párossal pedig nem lehet mellényúlni. Ebben a sütiben csak annyi a csavar a hagyományos márványos kevert tésztához képest, hogy joghurttal készül, amivel jó adagnyi zsiradék kicsalható a sütiből úgy, hogy az mégis puha és szaftos maradjon.
Ha ünnepibb alkalomra vagy vendégvárónak sütjük, akkor készíthetünk a tetejére csokimázat is, de magában is nagyon finom egy pohár tej, kakaó vagy tejeskávé mellé, és egyszerűbben csomagolható és szállítható is natúr formában.
Márványos kakaós süti könnyű joghurtos kevert tésztával
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, csipetnyi sót, a vaníliát és az olajat, és kézi habverővel alaposan kikeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáöntve ezzel is simára keverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe 2 evőkanál kakaóport és 4-5 evőkanálnyi vizet teszünk, és jól összekeverjük.
A kétféle masszát egy kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt kb. 12×23 centis pástétom- vagy téglaformába öntjük felváltva 3-4 rétegben, majd egy villával kicsit összekócoljuk a csokis és a vaníliás tésztát.
A süteményt 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 35 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük, majd tálaljuk.