Írd be, mit keresel:

Csokis tejberizs selymesen – kényeztető finomság egyszerűen

Köztudott, hogy a csoki olyan varázsszer, ami mindent képes még jobbá és finomabbá tenni, még egy egyszerű tejberizst is, ami ebben a formában igazi kényeztető desszertté válik, amolyan kanalazható hangulatjavító, selymességével és csokis-narancsos aromáival garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Cookta - 2023.09.13.
Csokis tejberizs selymesen – kényeztető finomság egyszerűen

Pudingosan krémes és nagyon lágy, langyosan és hidegen is krémes marad ez az isteni csokis tejberizs. Nincs benne puding, a titok a viszonylag sok folyadék és a rizottónak való rizs, ami ma már szerencsére bárhol beszerezhető. A cukor és a csoki csak a végén kerül hozzá, így főzés közben nem kell attól tartanunk, hogy odakap, ellenben már a főzés kezdetén érdemes bele néhány illatos fűszert tenni, hogy a rizsszemek átvegyék az aromáikat.

Most narancshéj és fahéj került bele, valamint egy kis vanília, de csillagánizzsal vagy szegfűszeggel, kardamommal vagy pici gyömbérrel is nagyon finom, mindegyik jól passzol a csokihoz. Hogy még selymesebb legyen, érdemes egy kis tejszínnel is gazdagítani a főzés végén, és ha még egy kicsit lágynak tűnik, az direkt jó, mert hűlés közben is szív magába folyadékot, és így nyeri majd el a tökéletes krémes állagát.

Csokis tejberizs selymesen

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 2 dl víz
  • 6 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ujjnyi narancshéj
  • 1 rúd fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál cukor
  • csipet só

Elkészítés: A rizst egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, és fedő alatt addig főzzük, amíg beszívja a rizs a folyadékot. Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a fahéjat és késsel vagy zöldséghámozóval levágott 2 ujjnyi narancshéjat, és gyenge tűzön addig főzzük, míg majdnem az összes tejet beszívja. Kipecázzuk belőle a narancshéjat ls a fahéjat, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a felaprított étcsokoládét, és addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen felolvad.

A tűzről levéve hűlni hagyjuk, langyosan vagy hidegen tálaljuk, alaposan átkeverve, fellazítva a tejberizst. Ízlés szerint tálkákba vagy poharakba tesszük, tejszínhabbal és kis fahéjjal vagy reszelt csokival meghintve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.