Írd be, mit keresel:

Jeges joghurttorta málnával – kényeztető desszert egyszerűen

Frissítő, könnyű és pofonegyszerű ez a joghurthabos desszert, amit ízlés szerint csak hűthetünk, vagyis fagyisabb változatért le is fagyaszthatunk. Nagyon praktikus és pikk-pakk összeállítható, ízlés szerinti gyümölccsel kombinálható.

Cookta - 2018.09.14.
Jeges joghurttorta málnával – kényeztető desszert egyszerűen

Hófehér, kellemesen vaníliás, lágy ízvilágú nyalánkságot készíthetünk joghurt, tejszínhab, egy kis vanília és porcukor keverékéből, rém egyszerű, ha pedig egy kis zselatint is teszünk bele, jobb tartást adhatunk neki, akár hűtve, akár fagyasztva készítjük.

Gyümölcsként most málna került bele, de bármilyen bogyós gyümölccsel készíthetjük, sőt akár apróbb szemű szőlővel, kis kockára vágott őszibarackkal, ananásszal vagy mangóval is nagyon finom, a tortaforma helyett pedig használhatunk kisebb, egyszemélyes formákat is – ez az egyszerű, de nagyszerű édeség rengeteg lehetőséget rejt.

Jeges joghurttorta málnával

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár (450 g) natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 2,5 dl hideg tejszín
  • 6 lap zselatin
  • 20 dkg málna

Elkészítés: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10 percre, míg felpuhulnak. Közben a joghurtot egy kis lábosban a porcukorral összemelegítjük, hozzáadjuk a vaníliát és a kinyomkodott zselatint, és addig keverjük, amíg a zselatin teljesen felolvad. Átöntjük egy másik edényben, hogy gyorsabban hűljön, és időnként megkeverve hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a jól behűtött tejszínt elelktromos habverővel jó keményre felverjük, majd 3-4 részletben hozzáöntjük az édes joghurtot, spatulával mindig összedolgozva.

A málna 2/3 részét óvatosan beleforgatjuk a habba, majd az egészet szilikonos vagy kapcsos tortaformába öntjük, rápotyogtatjuk a maradék málnát, és a fagyasztóba tesszük legalább 5-6 órára.

Tálalás előtt óvatosan kivesszük a formából, és szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.