Írd be, mit keresel:

Csokis sajttorta – álomdesszert csak türelmeseknek

A sajttorta nem véletlenül vált az elmúlt években hatalmas kedvenccé, csupa krémes töltelék és lágyság, amit rengeteg módon lehet ízesíteni és variálni. Csokisan próbáltátok már? Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de brutálisan finom, friss és könnyű, annak ellenére, hogy durván csokis és van benne cucc rendesen!

Cookta - 2023.09.16.
Csokis sajttorta – álomdesszert csak türelmeseknek

A sajttorta nem gyors, sem nem olcsó, viszont egyszerű és isteni, így ünnepi pillanatokra az egyik legjobb desszert. A legnagyobb dráma, hogy sokat kell rá várni, mert hosszan sül és még hosszabban pihen, de sem a sütési, sem a pihentetési időt nem lehet elcsalni, ha tökéletes állagú, könnyű, krémes és lágy állagú sajttortát szeretnénk. A jó hír viszont az, hogy egyszerűen és gyorsan összeállítható, az eredmény pedig magáért beszél, és minden sikert bezsebelhetünk vele.

A klasszikus sült sajttorta titka az idő, a hosszú sütés után is szinte folyós még az isteni krém, így nem is szeletelhető, és további sütéssel sem lesz szilárdabb, de a pihentetés és a hűtő mindent megold, ennél a változatnál pedig a csokoládé is besegít, hogy tökéletesre dermedjen a gazdag töltelék. Nem kell drága krémsajtot használni, a saját márkás pénztárcabarátabb változatok is tökéletesek, a csoki legyen inkább jobb minőségű, magasab kakaótartalmú, hiszen mégis ez adja ennek a zseniális sütinek a lényegét!

Csokis sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg vajas keksz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémsajtos réteghez:

  • 45 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 1/2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés: A vajas kekszet egy késes robotgépbe tesszük, és finom morzsává őröljük, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot és az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, majd a keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt kb. 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, lelapogatjuk, majd alaposan lenyomkodjuk úgy, hogy egy kevés az oldalára is jusson kis peremként. A hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A csokoládét felkockázzuk, és vízgőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, félretesszük. A szobahőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba tesszük, elektromos habverővel kicsit fellazítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd egyesével a tojásokat, mindig jól elkeverve, majd a porcukrot és a keményítőt, ezzekkel is simára keverve, végül hozzáöntjük az olvasztott, de már nem forró csokoládét.

A gazdag csokis krémet a kekszalapra öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol légkeverés mellett 15 percet sütjük, majd visszavesszük a hőt 160 fokra, és még 50 percet sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 7-8 órára, így nyeri el tökéletes állagát.

Tálaláskor leemeljük a kapcsos tortaforma peremét, ízlés szerint megszórjuk aprított csokival, mandulával, dióval, díszíthetjük málnával vagy tetszés szerinti gyümölccsel, és szeletelve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.