Írd be, mit keresel:

Dobjuk fel az olcsó olajbogyót házi páccal – 3 villámváltozat

Nem vagyunk olyan szerencsések, mint a mediterrán országok, hogy kedvünkre válogathassunk a különféle pácolt, fűszeres olajbogyók közül, és bár kapható nálunk is sokféle fajta, a kimérve kapható, igazán finom változatokért azért borsos árat kell fizetni. De miért is ne pácolhatnánk mi magunk otthon az olcsóbban kapható natúr olívát?

Cookta - 2023.09.16.
Dobjuk fel az olcsó olajbogyót házi páccal – 3 villámváltozat

Az olívabogyó nagyon vendégváró vagy nassolnivaló, baráti beszélgetős borozgatások mellé is tökéletes kis sós falatnak, de akár feldobhatjuk vele a salátáinkat, mehet pizzára, tésztaszószba. A natúr, sós lében eltett olcsóbb olajbogyó azért nem túl izgalmas, de egy kis fűszeres páccal feldobhatjuk, és pár perc munkával magasabb szintre emelhetjük.

Három olyan ízkombinációt mutatunk, ami nagyon jól passzol a zöld, a lila és a fekete olajbogyóhoz is, érdemes legalább 1-2 órát érlelni tálalás előtt, de jól záródó dobozban vagy üvegben akár 1 hétig is eltartható a hűtőben.

Fokhagymás-citromos olajbogyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg natúr olajbogyó
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • csipetnyi őrölt római kömény

Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, átkeverjük, majd frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük pácolódni.

Kakukkfüves olajbogyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg natúr olajbogyó
  • 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A leszűrt olajbogyót tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a többi alapanyagot, átkeverjük, majd lefedve 1-2 órát pihentetjük tálalás, fogyasztás előtt.

Csípős olajbogyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg natúr olajbogyó
  • 2 friss csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés: A csilipaprikákat hosszában kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, kicsumázzuk, felaprítjuk, majd egy mozsárban a megtisztított fokhagymával pépesre zúzzuk. Hozzáadjuk az olajat és a citromot, elkeverjük, majd beleforgatjuk az olajbogyókat. Lefedve pácolni hagyjuk tálalás előtt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.