Írd be, mit keresel:

Édes bundáskenyér tojás nélkül, vegán változatban

Az édes bundáskenyér az egyik legjobb étel lazázós reggelekre, kiadós, gyorsan elkészül, és hát nagyon finom. De mivel kulcsfontosságú alapanyaga a tojás, ezért a vegán étrendet követőknek le kell mondaniuk róla. Vagyis nem kell: ezzel a recepttel egyszerűen elkészíthetjük tojásmentesen is!

Cookta - 2018.09.16.
Édes bundáskenyér tojás nélkül, vegán változatban

A bundáskenyér reggelire édesen, vacsorára sósan mindig is kedvenc volt, gyerekkori emlékeiben mindenkinek megjelenik valamelyik formájában. Praktikus, pikk-pakk kész, nem mellesleg remekül megmenthető vele a már kicsit szikkadt, amúgy nem túl kívánatos kenyér.

A sós bundáskenyérhez a tojás kiváltására növényi tejjel kikevert csicseriborsólisztet használhatunk, ha pedig édes változatot szeretnénk, ahhoz isteni finom banán, őrölt lenmag és növényi tej keveréke, és ha még finomabbá szeretnénk tenni – és miért is nem szeretnénk? -, akkor egy kis vaníliával és fahéjjal felturbózhatjuk. Villámgyors és ellenállhatatlan!

Vegán bundáskenyér édesen

Hozzávalók:

  • szeletelt kenyér
  • 1 érett banán
  • 1,5 dl kókusztej – vagy bármilyen növényi tej
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • csipetnyi fahéj
  • 1-2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés: A banánt egy turmixba vagy késes robotgépbe tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a lenmagot, a vaníliát és a fahéjat, és simára, krémesre összeturmixoljuk. Mélytányérba öntjük, alaposan megforgatjuk benne a kenyérszeleteket.

Egy serpenyőben kevés kókuzszsírt olvasztunk, amikor már forró, beletesszünk a kenyérszeleteket, és szép pirosra sütjük, majd megfordítva a másik oldalukat is megsütjük.

Ízlés szerint friss gyümölccsel, dzsemmel, juharsziruppal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.