Írd be, mit keresel:

Egyedényes csirkés-brokkolis tészta, a hibátlan villámvacsora

Bár a tészta az egyik legegyszerűbb étel, mégis hatalmas könyvtornyot építhetnénk a szakirodalmából, hogyan kell helyesen és a legfinomabban főzni, készíteni. Az biztos, hogy az egyedényes pofonegyszerű változat nem az olaszok kedvence, sőt ki is veri náluk a biztosítékot, de nagyon praktikus, és aki próbálta már ezt a technikát, tudja, hogy így is nagyon finom, és több előnye is van!

Cookta - 2023.09.19.
Egyedényes csirkés-brokkolis tészta, a hibátlan villámvacsora

Az egyedényes tészta amerikai találmány, és bár nem minden alapanyaggal működik, de azokkal remekül bevethető, amelyek nagyjából egyszerre főnek meg a tésztával. Előnye, hogy csak egyetlen edény használunk, így a mosogatással is spórolunk, a tészta nem sima sós vízben, hanem a fűszeres lében fő, sokkal több aromát magába szívva, nem mellesleg a főzés közben a tésztából kioldódó keményítő kellemesen besűríti a szaftot, és szuper szószos lesz tálaláskor.

Ebben a változatban most csirkemellel, brokkolival és sok sajttal készült, gyors, kiadós és pofonegyszerű, de akár más zöldséggel is kipróbálható – cukkini, zöldborsó, spenót ugyanilyen jól működik egyedényes változatban!

Egyedényes csirkés-brokkolis tészta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg spagetti
  • 5 dl alaplé (vagy víz + leveskocka)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kis fej brokkoli
  • kevés reszelt szerecsendió
  • csilipehely ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • parmezán a tetejére

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárról a fás részt levágjuk, a zsenge belsejét felkockázzuk.

Az olajat egy mélyebb serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet, és 3-4 percig kevergetve sütjük, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, és tovább kevergetjük 3-4 percig, míg a hagyma kicsit összeesik. Mehet hozzá a fokhagyma is, átkeverjük, majd amikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a tésztát, az alaplevet és a tejszínt, felforraljuk, majd letakarva, időnként megkeverve kb. 5-6 percet főzzük. Amikor a tészta kezd puhulni, a brokkolit is hozzákeverjük, megsózzuk, szerecsendióval és kis csilivel ízesítjük, átkeverjük, és addig főzzük, míg a tészta harapósra puhul és a szósz besűrűsödik vagy szinte eltűnik.

Az utolsó pillanatban hozzákeverjük a reszelt sajtot, átforgatjuk, míg felolvad, és azonnal tálaljuk, ízlés szerint még egy is parmezánnal megszórva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.