Írd be, mit keresel:

Szilvás zabkása, a pocakbarát reggeli

A szilva csodás gyümölcs, nemcsak ízét tekintve, de az anyagcserére is fantasztikus jó hatással van. Akinek puffadásos vagy szorulásos panasza van, mindenképpen érdemes kipróbálnia, például ezzel a zabkásás recepttel, mert ráadásul isteni finom is!

Cookta - 2018.09.25.
Szilvás zabkása, a pocakbarát reggeli

Az aszalt szilváról köztudott, hogy jótékonyan segíti az anyagcserénket, de a friss szilva is legalább ennyire hatékony, és kompótnak elkészítve még azoknak is könnyen emészthető, akik amúgy csikarást kapnak a nyers szilvától. Most van a szezonja, és elég baráti áron kapható ez a rostokban gazdag és nagyon aromás gyümölcs, érdemes kihasználni! A friss szilva nyersen és kompótnak megfőzve is jól lefagyasztható, így betározhatunk belőle későbbre is, megéri!

A szilvakompótot desszertként is kanalazhatjuk magában, tehetjük pohárkrémbe, de reggelinek fogyasztva, éhgyomorra kimondottan áldásos a tökéletes anyagcsere érdekében, ráadásul egy kis zabkásával és joghurttal kiegészítve még fehérjét, rostot, probiotikumot is bekanalazunk egy isteni reggeli formájában.

Szilvás zabkása

Hozzávalók:
A szilvakompóthoz:

  • 50 dkg szilva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • kb. 5 dkg cukor vagy más édesítő ízlés szerint
  • 1 dl víz

Valamit:

  • zabpehely
  • natúr joghurt

Elkészítés: A szilvakompóthoz a megmosott gyümölcsöt félbevágjuk, kimagozzuk, egy lábasba tesszük a fahéjjal és az édesítővel, felöntjük a vízzel, és forrástól számítva 5-6 percet forraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ízesíthetjük gyömbérrel, kardamommal, csillagánizzsal, szegfűszeggel is még a főzés előtt! A kihűlt kompót üvegbe téve 1 hétig jól elvan a hűtőben, de kiporciózva le is fagyaszthatjuk, így érdemes nagyobb mennyiségben is készíteni!

A zabkásához 2 személynek pohárnyi (kb. 2 dl) zabpelyhet 2 dl vízzel felöntünk egy tálkában, majd 1 órát vagy 1 éjszakát állni hagyjuk, ha reggelire készítjük, jobb előző este előkészíteni.

Tálalás előtt a zavpelyhet átkeverjük, rákanalazunk ízlés szerint a szilvakompótból, majd natúr joghurtot kanalazunk rá. Meghintjük fahéjjal, és rögtön fogyaszthatjuk, cukrot nem igényel, mert a kompót elég ízes és édes, egészséges és egyszerűen tökéletes!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.