Írd be, mit keresel:

Illatos almatorta rusztikusan, ami mindenkinek sikerül

Az almás süti mindig sikert arat, különösen akkor, ha olyan mutatós és illatos, ráadásul annyira pofonegyszerű, mint ez a vajas és fűszeres almatorta. Isteni finom, és tényleg gyerekjáték elkészíteni!

Cookta - 2023.09.28.
Illatos almatorta rusztikusan, ami mindenkinek sikerül

Bár almát egész évben kapni, most van az igazi szezonja, így kihagyhatatlan ilyenkor egy jó kis almás sütemény. Viszonylag sok vajjal készül, de ettől nagyon finom puha, ruganyos, szaftos, és hosszan friss is marad, már ha adunk neki esélyt, és nem fogy el pillanatok alatt…

Az alapreceptbe most vanília, gyömbér és fahéj is került, ezek nagyon jól passzolnak az almához, ami egész lágyra, szinte olvadósra sül a vajas tésztával, és isteni illatokkal tölti be a konyhát már sülés közben, de természetesen fűszerek nélkül vagy más ízesítőkkel is készíthető, sőt akár alma helyett körtével vagy szilvával is érdemes kipróbálni, mert a tészta tényleg tökéletes és nagyon egyszerű elkészíteni.

Illatos almatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2-3 alma
  • csipet só
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a gyömbért és a fahéjat – egy keverőtálba tesszük, összekeverjük. A tojásokat egy másik tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és ezzel is simára keverjük. Ezután hozzászitáljuk a száraz vekevréket, és egy spatulával homogén tésztává összedolgozzuk.

A tésztát egy kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt 23 centis kapcsos tortaformába vagy sütőtálba öntjük, nagyjából elsimítjuk. Az almákat kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk, és sűrűn, körkörösen, kissé a tésztába állítva-nyomkodva kirakjuk vele a sütemény tetejét.

Ezután 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.