Írd be, mit keresel:

8 szuper konyhai trükk, ami rengeteget segíthet

A konyhában is szeretünk spórolni, de legalább nem pazarolni, és ha csak egy mód van rá, az ételekből a maximumot kihozni. Az apró trükkökön sok múlik, így most 8 hatékony praktikát mutatunk!

Cookta - 2018.09.30.
8 szuper konyhai trükk, ami rengeteget segíthet

1. Több lé is van a lime-ban, mint amennyit kifacsarunk belőle!

A zöldcitrom néha sokkal makacsabb, mint a sárga, és meglepően kevés levet bírunk belőle kifacsarni a hagyományos módszerrel. A mexikói technika nagyon frappáns és hatékony: a lime gömbölyű részét le kell vágni éles késsel, vagyis a 4 oldalát, a középe a felső részel és alsó kis csúccsal megmerad, és mind az 5 részt könnyedén ki tudjuk facsarni, így sokkal többet kihozhatunk a belőle!

2. Mi legyen a maradék borral?

A jó bor kincs, de nem mindig fogy el egy egész palackkal, és ha másnap nem kortyoljuk el a maradékot, könnyen megpurcan. Hogy ezt elkerüljük, és ne menjen pocsékba, töltsük a bort jégkockatartóba, ha pedig megfagyott, tegyük át egy zacskóba, hogy felszabadítsok a jégkockatartót. A lefagyasztott bor tökéletes rizottóba, raguba, pörköltbe, mindenhez, amihez egy kis bor kell.

3. Így nem megy pocsékba a tejszínhab

Tejszínhabot felverni elvileg nagyon könnyű, de sokszor szembesülünk azzal, hogy összeesik, vajas lesz, és a drága alapanyagot dobhatjuk is ki. A lényeg, hogy jó zsíros legyen a tejszín, és rendesen behűtsük mind a tejszínt, mind a keverőtálat és a habverőt is, 10-15 perc alatt a fagyasztóban, mert a zsírszemcsék hidegen könnyebben felveszik a levegőt habverés közben, és ettől lesz könnyű, selymes és tökéletes.

4. Muffintészta adagolása okosan

Akkor lesznek egyenletesek és egyformák a muffinok, ha a formába fagyikanállal adagoljuk a bekevert tésztát. Így garantáltan egyforma adagokat porciózunk, és nem is töltjük túl a formákat, épp megfelelő adagokat kapunk kisülés után.

5. Sótól lesz finomabb a csokis süti

Elsőre furcsának tűnhet, de egy csipet só minden édes fogást, vagyis desszertbe is kell. Különösen igaz ez a csokoládéra, aminek az aromáit még jobban kihozza egy csipet só. Nem érződik, csak felerősíti a csokisságot.

6. Így lesz tökéletesebb a krumplipüré

Főtt krumpli, só, tej és vaj, nagyjából ennyi a krumplipüré, de még finomabb a tej helyett tejszínnel és egy kis reszelt szerecsendióval, ha egy kis egzotikumot is vinnénk bele, akkor a tejszín kókuszkrémmel is kiváltható!

7. Ha sírsz hagymaaprításkor, ezt próbáld ki!

Víz a szájba, úszószemüveg és hasonló praktikákat már olvastunk, de a legjobb módszer, ha a meghámozott és félbevágott hagymát 10 percre a fagyasztóba tesszük. Nem fagy meg, de blokkolja a könnyezést kiváltó illatanyagokat – tökéletes!

8. Zúzott fokhagyma hámozás nélkül

Ha nem szeretnénk meghámozgatni a makacs fokhagymagerezdeket, elég megroppantanunk őket héjasan egy kés pengéjével, majd fokhagymanyomóba téve átpréseljük. Maximálisan kinyerjük a húst és az ízeket, és még könnyebben is tisztítható a prés ezzel a módszerrel!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.