Írd be, mit keresel:

Sült körte túróval és kekszmorzsával, a zseniális villámdesszert

Az ősz egyik legfinomabb, de erősen mellőzött gyümölcse a körte, pedig rengeteg fajtája van, és ha elcsípjük azt a pillanatot, amikor éppen érett, akkor mesésen finom, lédús, aromás példányokat kóstolhatunk. Nemcsak nyersen és sütibe téve érdemes enni, hanem sütve is, mert mennyei, és ennél egyszerűbb desszert nem létezik!

Cookta - 2022.10.01.
Sült körte túróval és kekszmorzsával, a zseniális villámdesszert

Egyszerűen érthetetlen, miért szorul ennyire háttérbe a körte közeli rokonához, az almához képest, különösen az őszi szezonban. Rengeteg jó tulajdonsága van, egészséges, könnyen emészthető és szelídebb ízű, kevésbé savas, mint az alma. Érdemes egy kicsit gyakrabban fogyasztanunk nemcsak magában, de tehetjük salátába, isteni sajtok mellé, megsütve húsok köretének is ideális, de a sült változat könnyű desszertnek is nagyon jó alternatíva lehet.

Most egy kis túróval és édes morzsával készült, zseniálisan egyszerű, villámgyorsan összedobható, egyszerre krémes és ropogós, és már sülés közben isteni illatok töltik be a lakást. Melegen és hidegen is nagyon finom, így ha marad belőle, másnap reggelire is tökéletes ez a pofonegyszerű desszert!

Sült körte túróval és kekszmorzsával

Hozzávalók:

  • 4 körte
  • 10 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl vagy görög joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • maréknyi omlós keksz – gyömbéres vagy mandulás nagyon jól passzol hozzá
  • kevés őrölt fahéj

Elkészítés: A túrót egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a mézet és a tejfölt vagy görög joghurtot, kikeverjük. A kekszet összemorzsoljuk, és kevés fahéjjal összekeverjük.

A körtéket félbevágjuk, a magházat kivágjuk, majd a körték aljára egy talpat vágunk, hogy stabilan álljanak majd, és egy tepsibe vagy sütőtálba tesszük. Megtöltjük a túróval, majd megszórjuk a kekszmorzsával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett a körték méretétől függően 20-25 perc alatt megsütjük.

Azon melegében tálalhatjuk, de langyosan, sőt hidegen is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.