Írd be, mit keresel:

Triplacsokis piskótatekercs, a kényeztető desszert

Vannak napok, amikor semmi nem annyira jótékony testnek és léleknek, mint a csokoládé vagy egy jó kis csokis süti. Időnként ennek is teljes létjogosultsága van, és néha kényeztessük is magunkat és szeretteinket, például egy olyan finom desszerttel, mint amilyen a duplacsokis piskótatekercs!

Cookta - 2023.10.06.
Triplacsokis piskótatekercs, a kényeztető desszert

Puha kakaós piskóta és selymes tejszínes csokikrém románca ez a süti, mindkettő nagyon egyszerű és olyan alap hozzávalókkal készül, ami mindannyiunk konyhájában mindig megtalálható. Nem bonyolult, mindig sikert arat, az alapváltozat pedig rengeteg lehetőséget rejt, és vendégvárónak is tökéletes.

A piskótatekercs forma azért nagyon jó, mert egyenletes oszlik el a töltelék és a könnyű piskóta, így minden falatba jut mindkettőből, ráadásul így nehezebben is szárad ki a piskóta, már ha hagyunk neki erre esélyt, mert valószínűleg hamar el fog fogyni, annyira eteti magát…

Triplacsokis piskótatekercs

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

A csokikrémhez:

  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 3,5 dl hideg tejszín

A tetejére:

  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • csokidara

Elkészítés: A piskótához a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel jó habosra, egészen fehérre felverjük. Hozzáadjuk az olajat, tovább verjük, és több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, folyamatosan verve.

A piskótatésztát sütőpapírral fedett gáztepsire öntjük, és egy spatulával elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 12 percet sütjük, majd a sütőből kivéve 5 percet pihentetjük, a tepsiből kivéve megfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, ezt megfordítjuk, majd a piskótát rátesszük, és a papírral együtt felcsavarjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a töltelékhez a csokoládét felkockázzuk, és a tejszín 1/3 részével gőz fölött összemelegítjük és simára keverjük, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni. A maradék hideg tejszínt habbá verjük, majd a langyosra hűlt csokoládét hozzáöntjük, és spatulával összeforgatjuk, amíg homogén és selymes krémet kapunk.

A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a csokis krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen.

A tetejére a csokit felkockázzuk, és a tejszínnel gőz fölött megolvasztjuk, majd meglocsoljuk vele a piskótatekercset, ecsettel elkenjük, és meghintjük tortadarával – de akár aprított mogyoróval, mandulával, kókuszreszelékkel is megtehetjük ezt. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk, és bezsebeljük az elismeréseket. 😉

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.