Írd be, mit keresel:

Forró almaital fűszeresen – virgin és felnőtt változatban

Ahogy rövidülnek és hűlnek a napok, egyre többet kuckózunk, és bizony néha nagyon jólesik egy melengető ital. A kávé és a tea, ami elsőre ilyenkor mindenkinek beugrik, de gyümölcsös forró kortyolnivalót is készíthetünk, ami szinte olyan, mint egy desszert.

Cookta - 2023.10.07.
Forró almaital fűszeresen – virgin és felnőtt változatban

Fűszeres, illatos, nagyon egyszerű és hihetetlen otthonosságot áraszt ez a forró almás ital, ami gyerekek és felnőttek kedvence is lehet, ugyanis készíthetjük alkoholmentesen és felnőtt változatban. Teljesen természetes, testet-lelket átmelegít, isteni illatokkal tölti meg a lakást, köszönhetően az almának és a télies hangulatú fűszereknek.

Nagyon finom és tényleg pofonegyszerű, a virgin változat bármikor bevethető, felnőtteknek egy kis ciderrel is megbolondíthatjuk, ez az erjesztett, viszonylag alacsony alkoholtartalmú (4,5%) almaitallal felturbózott változat sem nagyon ütős, de mégis extrán különlegessé teszi.

Forró almaital – virgin és felnőtt változatban

Hozzávalók:

  • 5 dl almalé
  • 5 dl víz
  • 2 alma
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1-2 evőkanál méz vagy juharszirup (opcionális)
  • 1 üveg (0,33 l) cider (opcionális)

Elkészítés: A vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, és tűzre téve 10 percet gyöngyöztetve főzzük, hogy a fűszerek aromái kioldódjanak. Közben az almát kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fűszeres vízhez adjuk az almalevet és az almát, felforraljuk, és 2 percet főzzük, hogy az almakockák kicsit megpuhuljanak, ha édesebben szeretjük, akkor adhatunk hozzá egy kis mézet vagy juharszirupot is.

A tűzről levéve azonnal kínálhatjuk kancsóba töltve és poharakba mérve, vagy felnőtteknek ekkor adhatjuk hozzá a cidert, és így kínáljuk, kortyoljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.