Írd be, mit keresel:

Borsos csirkeragu krémes szósszal – fél óra alatt kész is

Ez a receptem nagyon régi, gyakran készítem, mert egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, mégis tele van ízzel és selymesen krémes. A különlegességét a színes bors adja, ami azért nem olyan extra fűszer, valamiért mégis ritkábban használjuk, pedig nagyon izgalmas.

Cookta - 2023.10.09.
Borsos csirkeragu krémes szósszal – fél óra alatt kész is

Nagyon szeretjük a zöldséges-húsos ragukat, frissen, de felmelegítve is finomak, gyorsan elkészülnek és jól variálhatóak. Most csirkecombbal készült, sült paprikával és gombával, az egészet tejszín teszi selymesen krémessé, és mozsárban tört színes bors a fő fűszere, ami így frissen törve, kicsit darabosan nagyon gazdag aromákat ad az ételnek.

Köretként bulgurt készítettem hozzá, mi nagyon kedveljük az íze és az állaga miatt is, nagyon jó alternatíva, hogy ne váljon unalmassá a köret, és nemcsak magában párolva készíthető, hanem érdemes kis hagymával és petrezselyemmel ízesíteni, mint az alábbi receptben.

Forrás: Hajós Ágnes

Borsos csirkeragu sült paprikával és gombával

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagy csirke felsőcomb
  • 1 kaliforniai vagy kápia paprika
  • 20 dkg gomba
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál színes bors
  • 2 dl tejszín

A bulgurhoz:

  • 20 dkg bulgur
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél fej hagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés: Egy lábasban felhevítjük az 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát. Üvegesre dinszteljük, majd hozzáöntjük a bulgurt, és ezt is párszor megkeverjük. Felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk és meg is borsozzuk. Mikor felforrt, takarékra vesszük a lángot és lefedjük. Kb. 20 percig főzzük, megkóstoljuk, hogy puha-e. Ha igen, elzárjuk a lángot, belekeverjük a vajat. Ha még ropog a közepe, kevés vizet hozzáöntünk, pár percig főzzük, majd elvégezzük az előzőeket. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Lefedjük, pár percig pihentetjük.

Közben a csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, ezeket és a paprikát is csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, a húst pár perc alatt körbepirítjuk. Kivesszük, mehet a helyére a paprika és a gomba. Szintén nagy lángon, kevergetve pirítjuk, mikor kezdenek színt kapni, megsózzuk, és hozzáadjuk a mozsárban durvára tört színes borsot. Visszatesszük a húsokat, ráöntjük a tejszínt. Alacsonyra vesszük a lángot, a tejszín felmelegedése után még 5 percig alacsony lángon főzzük, közben megkóstoljuk, ha kell, még mehet hozzá só.

Tálaláskor a bulgurt kisebb tálkába szedjük, lenyomkodjuk, majd tányérra borítjuk, mellészedünk a raguból, petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.