Írd be, mit keresel:

Raffaello házilag – csak 4 alapanyaggal

Kókuszimádók egyik kedvence a Raffaello-golyó, ami otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen, és csupán 4 alapanyaggal. Elronthatatlan és ellenállhatatlan, egyetlen hibája, hogy mindig hamar elfogy...

Cookta - 2023.10.09.
Raffaello házilag – csak 4 alapanyaggal

A hófehér, csupa lágyság, kókuszpihével borított Raffaello az egyik legkedveltebb édesség, falatnyi kényeztetés, ami a belsejében egy szem pirított, ropogós mandulát rejt meglepetésként. Zseniális ízkombináció, amit otthon is reprodukálhatunk, méghozzá meglepően egyszerűen, csupán fehér csokoládé, kókuszzsír és természetesen kókuszreszelék kell csak hozzá, no meg a belsejükbe mandula.

A házi Raffaello ezzel a recepttel soká eltartható, hiszen egyik összetevője sem romlandó, üvegbe vagy szép dobozkába téve pedig gasztroajándéknak is tökéletes.

Raffaello házilag

Hozzávalók:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 7,5 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 20-25 szem héjatlan mandula

Elkészítés: A fehér csokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és alaposan elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni, és a hűtőbe tesszük fél órára, hogy formázható legyen.

Közben a mandulaszemeket egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk pár perc alatt, majd egy tálkába tesszük, és hagyjuk kihűlni.

A kókuszos masszából teáskanálnyi masszát veszünk, a tenyerünkön kicsit ellapogatjuk, mandulaszemet teszünk rá, majd golyóvá formázzuk, végül kókuszreszelékben meghempergetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.