Isteni finom, nagyon puha, könnyű és illatos az almás zabpalacsinta, amibe az alma megfőzve és pürésítve kerül, ami ráadásul feltétként is nagyon jól passzol hozzá. Gyors, egyszerű, vegán - glutén- és laktózmentesen is készíthető!
Az almapüré szuper dolog, gyakorlatilag pépesített almakompót, amihez tökéletes az olcsóbb, kisebb vagy akár kicsit ütődött alma is. Egészséges, selymes, krémes, ízlés szerint fűszerekkel is megbolondítható, nagyon finom magában kanalazgatva, de müzlivel, joghurttal, zabkásával is, és sütikben kiváltható vele a tojás vagy a zsiradék, mint ennél a keksznél vagy ennél a muffinnál.
Az almapüré előre elkészíthető, hidegen, melegen is használható, 5-6 napig vígan elvan a hűtőben, és változatosan használhatjuk, de mindenképpen érdemes kipróbálni ebben a puha és könnyű zabpalacsintában, aminek nagyon jó állagot és ízt ad!
Almás zabpalacsinta
Hozzávalók:
Az almapüréhez:
A palacsintához:
Elkészítés: Az almapüréhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, lábasba tesszük a fahéjjal, felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk, amíg megpuhul, majd egy kis citromlevet és ízlés szerint édesítőt adunk hozzá, villával vagy botmixerrel pépesítjük.
A palacsintához a zabpelyhet késes robotgépbe tesszük, finomra, lisztes állagúra daráljuk, majd hozzáadunk kevés fahéjat, csipet sót, 1 kávéskanál sütőport, kevés édesítőt, 3 evőkanál almapürét és fél bögre tejet, és az egészet krémesre, sűrű palacsintatészta állagúra összemixeljük.
A masszából pihentetés nélkül pici olajjal vagy kókuszzsírral kikent forró serpenyőbe jó evőkanálnyi adagokat teszünk, és kb. 3 percig sütjük, majd egy lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percig sütjük.
A palacsintákat bármilyen feltéttel tálalhatjuk, de érdemes kipróbálni az almapürével, mert ezzel is nagyon finom!