Írd be, mit keresel:

Rozmaringos-fokhagymás tepsis csirkecomb vele sült krumplival

A tepsis csirkecomb az egyik legjobb dolog, hétvégi, családi asztalon is megállja a helyét, de olyan egyszerű összeállítani, hogy dolgos munkanapokon is tökéletes vacsora lehet, főleg akkor, ha a köret is mellette sül a tepsiben. Most fokhagymával, rozmaringgal és vajjal készült, ropogós és omlós, tele fantasztikus ízekkel!

Cookta Cookta - 2018.10.10.
Rozmaringos-fokhagymás tepsis csirkecomb vele sült krumplival

Egyszerű és nagyszerű, gyorsan összeállítható, illatos és fantasztikusan zamatos a házi fűszervajjal sült csirkecomb. A vajtól kívül ropogós, belül szaftos lesz a pipihús, a vajban lévő fűszerek aromáit pedig nagyon jól átveszi a csirkecomb, sőt a vele sülő krumpli is átveszi a felséges aromákat.

A csirke-krumpli kombó mellé most egy adag koktélparadicsom is került, amitől kicsit mediterrán hangulatot kapott, a paradicsom édessége elképesztően jól passzol a fokhagymás-rozmaringos ízvilággal, és egy kicsit szaftosabbá és gazdagabbá is teszi ezt a szuperfinom tepsis fogást.

Rozmaringos-fokhagymás csirkecomb vele sült krumplival

Hozzávalók:

  • 8 csirke alsócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 5 dkg lágy vaj
  • fél citrom leve
  • 8 közepes krumpli
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, félretesszük, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbevágjuk, a rozmaring leveleit lehúzzuk a szárról, finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.

A vajat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot, kevés citromlevet facsarunk hozzá, jól összekeverjük. A csirkecombokat egyenletesen bamasszírozzuk a fűszeres vajjal, majd egy tepsibe tesszük.

A krumplit sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, összeforgatjuk, majd a csirke köré öntjük a tepsibe, végül a combok közé szórjuk a paradicsomot, és aláöntünk fél deci vizet – esetleg fehérbort.

A tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 percig sütjük, majd a combokat megforgatjuk, a krumplit és a húst is meglocsoljuk a szafttal, ésmég 10-15 percre visszatoljuk, amíg szépen megpirulnak.

A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.