Írd be, mit keresel:

Kényeztető melengetés: kókusztejes sütőtökkrémleves egyszerűen

A sütőtökkrémleves az egyik legegyszerűbb és egyszersmind a legkényeztetőbb őszi-téli leves, ha van sült sütőtökünk, akkor pár perc alatt megvan, és rengeteg ízvilágra hangolható. Most egy kicsit egzotikusabb, thai ihletésű változatot mutatunk, selymes, pikáns és mennyei!

Cookta - 2023.10.12.
Kényeztető melengetés: kókusztejes sütőtökkrémleves egyszerűen

Mindenmentes, vegán, csak 5 alapanyaggal készül – leszámítva természetesen a sót és borsot -, pofonegyszerű, mégis különleges ez a sütőtökkrémleves, amit curry és gyömbér tesz tüzessé és finoman melengetővé, kókusztej pedig selymessé és lággyá.

Amilyen egyszerű, annyira izgalmas és fűszeres, és ha tálaláskor egy kis pörkölt mogyoróval és egy kis friss zöldfűszerrel, korianderrel, petrezselyemmel vagy újhagyma zöldjével is megpakoljuk, akkor tényleg ellenállhatatlan, de akár szezámmaggal, tökmaggal is finom, a lényeg, hogy nagyon jól áll hozzá egy kis ropogós ellenpont.

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg sült sütőtök
  • 1 evőkanál currypor
  • diónyi gyömbér
  • 1 liter alaplé
  • 2,5 dl kókusztej
  • só, bors

Elkészítés: A sült sütőtököt egy lábasba tesszük, hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért, hozzáadjuk a curryt, a kókusztejet és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd takarékra véve 15 percet főzzük, hogy az ízek összesimuljanak. Botmixerrel pépesítjük, és azonnal tálaljuk.

Magában is nagyon finom, de még izgalmasabbá tehetjük egy kis extra kókusztejjel meglocsolva, pörkölt mogyoróval, korianderrel, friss újhagyma zölddel megszórva…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.