Írd be, mit keresel:

Batyuban sült lazac zöldségekkel – így nem szárad ki zsiradék nélkül sem

A batyuban sült lazac az egyik legnagyobb kedvenc, mégpedig azért, mert saját gőzében párolódik és sül a halacska hozzáadott zsiradék nélkül, mellé lehet pakolni egy csomó egészséges és színes zöldséget, semmi nem szárad ki és nem fő túl, ráadásul a batyuk meglepetéscsomagként is jól működnek, ha nem is nekünk, de a többieknek mindenképpen.

Cookta - 2023.10.13.
Batyuban sült lazac zöldségekkel – így nem szárad ki zsiradék nélkül sem

Pofonegyszerű, mutatós és isteni finom, a hal omlósra, a zöldségek épp még egy kicsit roppanósra párolódnak a batyus módszerrel, és még kiegészíthetjük egy kis párolt rizzsel is, ami beszívja a lazac és a zöldségek aromáit, minden egyszerre készül el, és igazán kevés előkészítéssel jár.

A batyuhoz érdemes sütőpapírt használni alufólia helyett, ha savasabb alapanyag is kerül bele, mint hal esetében például jót tesz az ételnek némi citrom, mert állítólag a savas anyag oldja az alufóliát, viszont sütőpapír esetén ez nem fordulhat elő. A pakkba bármilyen zöldséget tehetünk, amit csak szeretünk, itt zsenge tök, brokkoli és karfiol került bele, de bármit használhatunk, ami a rendelkezésünkre áll, és a hallal nagyjából egyszerre sül meg…

Batyuban sült lazac zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 1 kisebb tök vagy cukkini
  • 50 dkg karfiol és brokkoli vegyesen – fagyasztott is lehet
  • 25 dkg párolt rizs vagy barna rizs – maradék is lehet
  • 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 citrom
  • só, bors

Elkészítés: A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, egyenletesen meghintjük a fűszerkeverékkel, félretesszük. A tök vagy cukkini végeit levágjuk, a zöldséget felkarikázzuk, a brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük.

Négy nagyobb sütőpapírlapot kiterítünk, az aljára alapként párolt rizst kanalazunk, ráhalmozzuk a zöldségeket, sózzuk, majd a tetejére ültetjük a befűszerezett lazacot. A citromot vékonyan felkarikázzuk, és a halszeletekre rakosgatjuk.

A sütőpapírt két oldalról felhajtjuk, fent összefogjuk és visszahajtjuk, majd a két végét is lezárjuk, és a batyu alá hajtjuk, tepsire rakjuk. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk, de ha szeretnénk, rápiríthatunk kicsit a sütőben, a csomagokat óvatosan kibontva – vigyázat, a gőz nagyon forró! -, és még pár percig pirítjuk grill fokozatra állítva, majd azonnal tálaljuk rusztikusan, a papírcsomagokban.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.