Írd be, mit keresel:

Banános-almás morzsasüti – nem csinos, de isteni

Megunhatatlan kedvencünk a crumble néven is ismert morzsasüti, mert pofonegyszerű és nagyon finom, gyakorlatilag sült gyümölcs egy kis ropogós morzsával, ami most nagyon izgalmas kombinációban készült - almával, banánnal és egy kis rummal, a morzsát pedig pörkölt mogyoró teszi extrán ropogóssá és izgalmassá.

Cookta - 2023.10.21.
Banános-almás morzsasüti – nem csinos, de isteni

Sosem gondoltuk volna, hogy a banán és az alma ennyire jó ízkombinációt alkot, egyszerűen ellenállhatatlan, ráadásul így alig kell hozzá egy kis cukor, és a kissé túlságosan érett banán is jól felhasználható benne. Az alaphoz az almát egy kis vajon, némi vaníliás cukor és rum társaságában érdemes előre megpárolni egy kicsit, így elképesztően szaftos és illatos lesz, majd ehhez keverni a pépesített banánt – mennyei!

A morzsasüti persze azért is jó, mert a tésztával nem nagyon kell bajlódni – egyszerűen csak egy kis lisztet, cukrot és vajat kell hozzá összemorzsolni, és mehet is a gyümölcs tetejére. Itt egy kis natúr pörkölt földimogyoró is került bele, ami ízben és ropogósságban is fokozza az élvezeteket, de persze más magot – diót, mandulát, törökmogyorót – is használhatunk hozzá, ha épp az van kéznél, mindegyikkel isteni!

Banános-almás morzsapite

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 2 érett banán
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • fél deci rum
  • fél citrom leve
  • A morzsához:
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • maréknyi sótlan pörkölt földimogyoró

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, apróra kockázzuk, a banánt meghámozzuk, és villával összetörjük. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajat felolvasztunk, rádobjuk az almát, és kevergetve 4-5 percig pároljuk, majd meglocsoljuk a rummal, megszórjuk a vaníliás cukorral, és még 2-3 percet pároljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és a pépesített banánt, összeforgatjuk, és egy pitetálba öntjük.

A morzsához a cukrot és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, összemorzsoljuk, majd a pörkölt mogyorót is hozzáadjuk, és egyenletesen a gyümölcsre szórjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 15-20 perc alatt megsütjük. Melegen, langyosan, hidegen is nagyon finom, kínálhatunk mellé egy kis vaníliafagyit is…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.