A hűvösödő időben jól esik bekuckózni, akár magunkban egy könyvvel vagy jó filmmel, akár barátokkal, szeretteinkkel, társasozni, beszélgetni, és valamilyen melengető italt elkortyolni. Ez az almás-karamellás, tejszínnel gazdagított forró kényeztetés mesésen finom, virgin és alkoholos változatban is működik, és akár desszertnek is beillik.
Olyan, mint a legfinomabb süti: fűszeres, illatos, gyümölcsös és nagyon izgalmas, csakhogy ital, amit a Starbucks tett oly népszerűvé caramel apple cider néven, igazi cuccos kis kortyolnivaló, és hatalmas klasszikusokat egyesít, az újdonság, hogy mindezt új formában, forró italként.
Alma, narancs, karamell, illatos fűszerek főzete, csodásan egyszerű és aromás, magában is finom, de egy kis tejszínhabbal és plusz karamellel igazi kényeztetés, és még egy némi alkohollal is felturbózható, ha felnőtteknek készítjük.
Almás-karamellás forró ital
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, vékony cikkekre vágjuk, egy lábasba tesszük. A narancs héjából 2 ujjnyi darabot vékonyan lehámozzuk, beleszúrjuk a szegfűszegeket, az almához adjuk a csillagánizzsal és a fahéjjal, felöntjük az almalével, és takarékon 30 percet gyöngyözve főzzük. Kidobjuk belőle a narancshéjat, a fahéjat és a csillagánizst, hozzáadjuk a narancs kifacsart levét és a tejkaramellt, és botmixerrel pépesítjük.
Felvert tejszínhabbal poharakba tesszük, tehetünk bele extra tejkaramellt is, sőt aki szeretné, egy kevés fehér rummal is megbolondíthatjuk felnőtteknek…