Írd be, mit keresel:

Almás-karamellás forró ital – tiszta kényeztetés!

A hűvösödő időben jól esik bekuckózni, akár magunkban egy könyvvel vagy jó filmmel, akár barátokkal, szeretteinkkel, társasozni, beszélgetni, és valamilyen melengető italt elkortyolni. Ez az almás-karamellás, tejszínnel gazdagított forró kényeztetés mesésen finom, virgin és alkoholos változatban is működik, és akár desszertnek is beillik.

Cookta - 2018.10.23.
Almás-karamellás forró ital – tiszta kényeztetés!

Olyan, mint a legfinomabb süti: fűszeres, illatos, gyümölcsös és nagyon izgalmas, csakhogy ital, amit a Starbucks tett oly népszerűvé caramel apple cider néven, igazi cuccos kis kortyolnivaló, és hatalmas klasszikusokat egyesít, az újdonság, hogy mindezt új formában, forró italként.

Alma, narancs, karamell, illatos fűszerek főzete, csodásan egyszerű és aromás, magában is finom, de egy kis tejszínhabbal és plusz karamellel igazi kényeztetés, és még egy némi alkohollal is felturbózható, ha felnőtteknek készítjük.

Almás-karamellás forró ital

Hozzávalók:

  • 1 liter 100%-os almalé
  • 2 alma
  • 1 narancs
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem csillagánizs
  • 3 szem szegfűszeg
  • 3 evőkanál tejkaramell vagy karamellszósz

Valamint:

  • tejszínhab
  • karamellszósz

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, vékony cikkekre vágjuk, egy lábasba tesszük. A narancs héjából 2 ujjnyi darabot vékonyan lehámozzuk, beleszúrjuk a szegfűszegeket, az almához adjuk a csillagánizzsal és a fahéjjal, felöntjük az almalével, és takarékon 30 percet gyöngyözve főzzük. Kidobjuk belőle a narancshéjat, a fahéjat és a csillagánizst, hozzáadjuk a narancs kifacsart levét és a tejkaramellt, és botmixerrel pépesítjük.

Felvert tejszínhabbal poharakba tesszük, tehetünk bele extra tejkaramellt is, sőt aki szeretné, egy kevés fehér rummal is megbolondíthatjuk felnőtteknek…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.