Írd be, mit keresel:

Citromtorta egyszerűsítve, selymes pohárkrémnek

A pohárkrém annyira jó műfaj, sokkal egyszerűbb, mint egy sütemény, mégis mutatós, és akár egy torta komplexitása megidézhető benne, ennél a citromos változatnál mindenképpen. Csupa krém, egyszerre lágy és friss, amit ropogós kekszmorzsa tesz tökéletessé.

Cookta - 2022.10.24.
Citromtorta egyszerűsítve, selymes pohárkrémnek

Intenzíven citromos, nagyon selymes krém a lényege ennek a desszertnek, ami mascarponés-vaníliás tejszínhabbal és édes kekszmorzsával kombinálva maga a tökéletesség. Nagyon egyszerű, a citromkrém pár perc alatt elkészül, ahogy a gazdagított hab is, az összeállítás igazán gyerekjáték, a végeremény pedig tényleg lenyűgöző.

Ez a fantasztikusan finom pohárdesszert előre is elkészíthető, és ha kicsit kicsinosítjuk tálalás előtt, akkor ünnepi desszertként is megállja a helyén, így vendégvárónak is szuper, de egyszerűsége okán gyors desszertnek is ideális a magunk örömére.

Citromtorta-pohárkrém

Hozzávalók:
A citromkrémhez:

  • 3 tojás
  • 3 citrom kifacsart leve – kb. 1,5 dl
  • 15 dkg cukor
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • csipet só
  • 6 dkg vaj

Valamint:

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg kakaós omlós keksz

Elkészítés: A citromkrémhez a tojásokat egy kisebb lábasba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel simára keverjük, hozzáadjuk az átszűrt citromlevet, az étkezési keményítőt, és ezekkel is simára keverjük. Gyenge tűzre téve, folyamatosan keverve sűrűre főzzük pár perc alatt – gyorsan megvan, de nem szabad abbahagyni a keverést, nehogy összeugorjon a tojás. A tűzről levéve azonnal hozzáadjuk a felkockázott vajat, és addig keverjük, míg teljesen felolvad, és selymes krémet kapunk. Frissentartó fóliát teszünk rá úgy, hogy a felületére rányomkodjuk, így nem bőrösödik, hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben az omlós kekszet egy zacskóba téve klopfolóval vagy sodrófával morzsásra törjük. A tejszínt és mascarponét keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel verni kezdjük. Amikor már ked keményedni, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük.

A kekszmorzsát poharak aljába szétosztjuk, a kihűlt citromkrémet átkeverjük, majd a kekszre kanalazzuk, végül a mascarponés tejszínhabbal koronázzuk, ha csinosan szeretnénk, akkor habzsákból a tetejére nyomva. Ízlés szerint díszítjük, és azonnal tálaljuk, de pár órát a hűtőben elvan, így előre elkészíthető.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.