Írd be, mit keresel:

Almás pite egészségesen, turmixba álmodva

A gyümölcsturmix az egyik legjobb napindító, uzsonnára sem utolsó, egészséges, gyors és ha mindehhez még olyan finom is, mintha desszert lenne, az az igazi főnyeremény. Az almáspités változat a legújabb kedvencünk, nem simán almás, hanem tényleg olyan az íze és az illata, mint egy isteni almás pitének, és még sütit sem kell sütni hozzá...

Cookta - 2023.10.25.
Almás pite egészségesen, turmixba álmodva

Almát ritkán teszünk turmixba, pedig nagyon is jól működik, csak érdemes párolt almát használni hozzá, így sokkal finomabb és szelídebb az íze, selymesebb az állaga, ráadásul előre is elkészíthető nagyobb adagban, így bármikor semmi perc alatt elkészíthetjük ezt a hietetlenül finom egészséges, kényeztető italt.

Mint minden turmixnál, itt is rengeteg a lehetőség, mi kerüljön bele, bátran alakítható vegánná vagy laktózmentessé… A mi változatunkban a fűszeres párolt alma mellett banán, dió és sovány görög joghurt került, nincs benne semmilyen édesítő, de édesszájúak egy kis mézet, juharszirupot is adhatnak hozzá, aki még laktatóbban szeretné, némi zabpelyhet is tehet bele, joghurt helyett készülhet (növényi) tejjel, dió helyett mandulával, mogyoróval, a fűszerezés is alakítható egy kevés gyömbérrel, szerecsendióval, szegfűszeggel – érdemes kísérletezni, mert elrontani nem lehet!

Almáspités turmix

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 alma
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 1,5 dl víz
  • 1 banán
  • kis maréknyi dióbél
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk – de rajta is hagyhatjuk a héjat -, kicsumázzuk, felkockázzuk, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a vízzel egy kis lábasban feltesszük főni, fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk. Készíthetünk nagyobb adagot is belőle, mert a hűtőben 4-5 napig simán eltartható, így bármikor lesz alapanyagunk ehhez az isteni turmixhoz.

A banánt egy turmixba tördeljük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, ha szeretjük, akkor egy kis extra őrölt fahéjat is adhatunk hozzá, az almát a levével együtt – de a fűűszerek nélkül – hozzáöntjük, és simára turmixoljuk.

Ha azonnal turmixoljuk, akkor langyos italt kapunk, így is nagyon finom, de persze készíthetjük a már kihűlt almakompóttal is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.