Írd be, mit keresel:

20 perces kolbászos-csirkemelles tészta, ami pillanatok alatt elfogy

Szerintem mindenkivel megesik, hogy gyorsan kell valami ebédet rittyenteni. Benézünk a hűtőbe-mélyhűtőbe, és improvizálunk. Így történt most is, de ezt annyira szerettük, hogy megosztom, mert isteni finom és tényleg pofonegyszerű.

Cookta - 2023.10.30.
20 perces kolbászos-csirkemelles tészta, ami pillanatok alatt elfogy

Gyors fogáshoz mindig adu ász a tészta, amit igazából mégis a ragu vagy a szósz tesz igazán ízletessé. Nálunk mondjuk most pont egy különlegesebb tésztaféle várt felhasználásra, de bármilyen jó hozzá, mert itt a füstölt kolbász, a krémsajt és a csirke úgyis felülírt minden, egyszerűen isteni!

Forrás: Hajós Ágnes

Csirkemelles-kolbászos csavart tészta

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dl húsleves
  • 30 dkg trottore (nagy csavart) tészta – vagy ami épp kéznél van
  • só, bors
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, időnként megkeverve elfőzzük a lé nagy részét.

Közben a tésztát a csomagoláson szereplő utasítások alapján megfőzzük. Leszűrjük, a főzővízből egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük, és 1 evőkanál olajjal átforgatjuk.

A csirkés-kolbászos raguhoz adjuk a krémsajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajt teljesen elolvad. Felöntjük annyi főzővízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.

Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.