Írd be, mit keresel:

Isteni keksz száraz kenyérből – ez az új kedvenc!

Keksz rengeteg dologból készülhet, de hogy száraz kenyér is felhasználható hozzá, az számunkra teljes újdonság volt, az eredmény pedig egészen meglepő: fantasztikusan finom, senki meg nem mondaná, kívül ropogós, belül puha, pofonegyszerű, és megmenthetjük vele a feleslegessé vált száraz kenyeret.

Cookta - 2018.10.31.
Isteni keksz száraz kenyérből – ez az új kedvenc!

A kenyér lisztből készül, ahogy a sütemény is, tulajdonképpen nem is annyira meglepő, hogy a nedvességtartalmát elvesztő kenyér "lisztként" kerüljön felhasználásra, ha jobban belegondolunk. De hogy ilyen finom keksznek elkészítve, az egészen meglepő, és csak tojás, vaj, cukor és sütőpor kell hozzá, és az alapmassza bármivel gazdagítható, ízesíthető.

Mivel minden háztartásban előfordul, hogy megmarad egy kis kenyér, ez egy szuper megoldás a feldolgozáshoz – a bundáskenyér, a kruton vagy a házi zsemlemorzsa mellett -, kívül finom ropogósra sül, belül finom puha, és ha nem áruljuk el, hogy maradékból készült, senki nem fogja kitalálni!

Isteni keksz száraz kenyérből

Hozzávalók:
Alaptészta:

  • 15 dkg száraz fehér kenyér
  • 5 dkg lágy vaj
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor

Ízlés szerinti belevalók, jelen esetben:

  • maréknyi dió
  • 3 evőkanál zabpehely
  • maréknyi mazsola

Elkészítés: A száraz kenyeret kicsit felkockázzuk, majd késes aprítóba tesszük a sütőporral, a zabpehellyel és a dióval együtt, és morzsásra, de nem túl finomra daráljuk.

A lágy vajat és a cukrot kézi habverővel simára, habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliát és a tojást is, majd hozzáadjuk a kenyérmorzsás keveréket és a mazsolát, és kézzel összedolgozzuk. 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a kenyérmorzsa kicsit felpuhuljon.

A masszából diónyi adagokat veszünk, golyóvá vormázzuk, majd a tenyerünk között kissé lenyomjuk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk. 160 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 12-15 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, mielőtt rávetnénk magunkat… 😉

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.