Írd be, mit keresel:

Frankfurti felturbózva: kolbászos-gombás kelkáposztaleves

Hűvösebb napokon nincs jobb, mint egy melengető, gazdag leves, ami testet-lelket átmelegít, házias és olyan tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik. Ezt a káposztás-kolbászos levest jó szívvel ajánljuk ilyen alkalmakra, mert kiadós és egyszerű, és egy kis szárított erdei gomba őrülten izgalmassá teszi.

Cookta - 2023.11.01.
Frankfurti felturbózva: kolbászos-gombás kelkáposztaleves

Aki a frankfurti levest szereti, annak garantált kedvence lesz ez a változat, ami szalonnával, póréval, kelkáposztával, erdei gombával és debreceni kolbásszal készül, ami nagyon jó ízkavalkádot alkot, kellemesen füstös a szalonnától, a szárított gomba pedig tényleg különlegessé teszi.

Mint a legtöbb káposztás ételre, erre a levesre is igaz, hogy felmelegítve még finomabb, így érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert 4-5 napig simán eltartható a hűtőben, és még jobban összeérnek az ízei.

Kolbászos-gombás kelkáposztaleves

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 szál debreceni kolbász
  • 1 marék szárított erdei gomba
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál morzsolt majoranna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés: A kelkáposzta külső leveleit lefejtjük, a zöldséget félbevágjuk, a torzsa kemény, makacs részét kivágjuk, majd ujjnyi csíkokra metéljük. A póréhagymát felkarikázzuk, a szalonnát apróra kockázzuk.

Egy nagyobb lábasban zsírjára pirítjuk a szalonnát, rádobjuk a pórét, pár percig pároljuk, majd a kelkáposztát is hozzáadjuk, kevergetve kicsit dinszteljük, meghintjük a pirospaprikával és a majorannával, hozzádobjuk a babért, átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az erdei gombát és a felkarikázott kolbászt is.

Ha felforrt, akkor takarékra vesszük, és 30 perc alatt megfőzzük, amíg a zöldség megpuhul, és az ízek összesimulnak.

Friss kenyérrel tálaljuk, kínálhatunk mellé tejfölt is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.