Írd be, mit keresel:

Ez a gasztrotend: minden legyen szép és egészséges!

A fő trendek nemcsak azért meghatározóak, mert menők, hanem azért is, mert előbb-utóbb ezek alapanyagait kínálják a hiperek, szuperek, és őszintén szólva ezekből főzünk. A mostani kedvencek beszédesek: a finomított cukrok helyett előtérbe kerülnek a csökkentett cukortartalmú nassolnivalók, melyek iránt a vendéglátásban is észrevehetően megnőtt a kereslet. A vegán, a paleo és az egyéb alternatív étrendek folytatják hódító hadjáratukat, ezért a gyártók és az éttermek is egyre kreatívabb hozzáállást mutatnak az alternatív alapanyagok terén.

Cookta - 2018.11.10.
Ez a gasztrotend: minden legyen szép és egészséges!

Divatos élelmiszerek

2018-ban az úgynevezett szuperélelmiszerek korszakát éljük, egyre többféle alapanyag-alternatívával találkozhatunk. A legújabb trendek szerint a manióka vagy tápióka lisztre, a gombára és meglepő módon a szalonnára érdemes odafigyelni. A maniókából, vagy más néven tápiókából készült liszt a szalonnához hasonlóan ismét aranykorát éli, különösen a gluténmentes diétát követők körében. Ez a népszerű búzaliszt-alternatíva tökéletesen illeszthető bármilyen vegetáriánus, vegán vagy paleo étrendbe is.

Túró – a sokoldalú, szuper fehérjeforrás

Már egy ideje beépült a köztudatba, hogy a túró fogyasztása kifejezetten sok előnnyel jár, az elmúlt hónapokban is igen népszerű keresési téma volt az internetes portálokon és a közösségi média felületeken. Az egészségtudatos emberek folyamatosan kutatják a lehető legjobb fehérjeforrásokat, erre pedig az egyik legjobb választás a kalciumban gazdag, sokoldalúan felhasználható és sokféleképpen ízesíthető túró, ami bárki számára könnyen elérhető, hazai szuperélelmiszer.

Street Food

A vendéglátás nem is olyan friss, de tartósan topon lévő képviselői az egyre népszerűbb street food helyek. Ezen a fronton megint nagyon divatosak lettek a kínai konyha ízei, így például a Jianbing nevű különlegesség, ami csípős csirkemellszeletekből, tojásból, pácfűszernövényekből és sült kekszekből áll, de egyre népszerűbbek a mexikói street foodok, például a különféle tortillatekercsek.

A szépség belülről fakad

Szó szerint, ugyanis a szépségipar egyik legismertebb összetevője, a kollagén újabban az étkezésben is fontos szerepet kap, egyre több táplálékot dúsítanak vele. Ez az emberi szervezetben fellelhető egyik leghasznosabb fehérjefajta, amely erőt és tónusosságot ad.

Insta gasztronómia

Egy ideje megjelent a világban a „tapintható étel” kifejezés, mert a fogyasztók egyre fontosabbnak érzik, hogy érzékeljék is az ételek textúráját. A közösségi médiának hála a vizuális megjelenés előtérbe került, a színek és textúrák keveredése fontos elemévé vált a gasztronómiának, a gyönyörű fogásokat pedig a fogyasztók előszeretettel posztolják saját online felületeiken.

Forrás: Metro

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.