Írd be, mit keresel:

Serpenyős lazac spenóttal – frappánsan egyszerű és isteni

A lazacra leginkább ünnepi ételként tekintünk, pedig gyors és pofonegyszerű, remek fehérjeforrás, amiből percek alatt egészséges és isteni finom fogást kanyaríthatunk. Fűszerezni sem igen kell, natúr formában is tökéletes, és egy kis párolt spenóttal maga a mennyország.

Cookta - 2023.11.14.
Serpenyős lazac spenóttal – frappánsan egyszerű és isteni

A hal szuper fehérjeforrás, a lazac ráadásul ómega-3 és -6 zsírsavakban is gazdag, az okosok szerint hetente kétszer kellene fogyasztanunk, de ha csak egyszer sikerül, már az is nagy előrelépés egészségünkért. Olyan gazdag az íze, hogy akár csak egy kis sóval, citrommal, natúran is isteni, és pár perc alatt készre süthető, ha friss halat használunk hozzá. Fagyasztva viszont sokkal pénztárcabarátabb, de ebben az esetben érdemes 6-7 órával korábban kivenni, és a hűtőben hagyni kíméletesen felengedni, így sütéskor szinte olyan textúrát kapunk, mintha frissel dolgoznánk, de így is nagyon egyszerű, kezdő konyhatündéreknek is épp ezért kedvence.

A lazac klasszikus párosa a spenót, ami szintén egészséges és gyorsan elkészül, itt is használhatunk fagyasztott, lehetőleg leveles spenótot, és míg elkészül, közben pedig összedobhatunk hozzá egy kis fűszeres és pikáns tartármártást, ami már igazán ínyenc szintre emeli ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást, de önmagában is isteni.

Serpenyős lazac spenóttal

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 40 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A vajat egy serpenyőbe tesszük, megolvasztjuk, rádobjuk a fagyasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk felengedni. Közben megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük a fokhagymát, a spenóthoz adjuk, és fedő nélkül pároljuk még 3-4 percet, amíg a leve első, és a fokhagyma megszelídül.

Közben a lazacfiléket fél citrom levével megcsöpögtetjük, sózzuk, majd egy serpenyőben a jól felforrósított olívaolajon a bőrös felével lefelé elkezdjük sütni, 3-4 perc után, amikor kezd átsülni és a bőr ropogós, egy csipesszel vagy két villa segítségével megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük.

Azonnal tálaljuk a spenóttal, a maradék fél citrom levével meglocsolva, még finomabb, ha egy kis pikáns tartármártást kínálunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.