Írd be, mit keresel:

Gesztenyés brownie, avagy a tömör gyönyör csokis süti

A gesztenyét leginkább ünnepi sütikhez használjuk, pedig egy egyszerű brownie-t is elvarázsolhatunk vele. Sokkal teltebb, gazdagabb az íze így, és kevesebb liszt is elég hozzá, a gesztenye nemcsak ízt és illatot, de tartást is ad neki, isteni finom, és ha kész masszával készítjük, akkor nagyon egyszerű.

Cookta - 2023.11.17.
Gesztenyés brownie, avagy a tömör gyönyör csokis süti

A gesztenye és a csoki nagyon jó párost alkotnak, és a készen kapható fagyasztott gesztenyepüré nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha valamilyen gesztenyés finomságot szeretnénk készíteni. Persze az lenne az igazi, ha ezt az őszi-téli szezonális gyümölcsöt mi magunk főznénk, pucolnánk, pépesítenénk és ízesítenénk, de őszintén szólva túl nagy a csábítás, hogy ne a konyhakész masszát válasszuk, ami nemcsak jóval egyszerűbb és gyorsabb, de pénztárcabarátabb is.

Azért a friss gesztenyéről sem beszélünk le senkit, sütve csakis úgy az igazi, de ennél a tömör-gyönyör brownie-nál érdemes az egyszerűbb utat választani, így 15 perc alatt összeállítható ez a nagyon csokis süti.

Gesztenyés brownie

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza – édes
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál rum
  • ízlés olvasztott étcsokoládé a tetejére

Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, és a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a rumot és a vaníliát, és jó habosra kikeverjük, majd a csokis vajjal is simára keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, és sima tésztává összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt kb. 20×20 centis tepsibe vagy sütőtálba öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk 10 percet, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Szeletelve tálaljuk, meglocsolhatjuk olvasztott csokival a tetejét, vagy kínálhatunk mellé vaníliafagyit, esetleg tejszínhabot, ha szeretnénk még tovább fokozni az élvezeteket…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.