Írd be, mit keresel:

Gyors sajtos sütőtök – diétás finomság a sütőből

Szuperegyszerű és nagyon finom, gyors húsmentes vacsorának, diétás fogásnak vagy köretnek is tökéletes ez a sajttal sült sütőtök, ami bár valójában csupán 3 alapanyaggal készül, mégis nagyon ízgazdag.

Cookta - 2023.12.10.
Gyors sajtos sütőtök – diétás finomság a sütőből

A sütőtök nem véletlenül lett a hűvösebb időszak sztárja, hiszen olyan sokoldalúan használható sós és édes ételekben is, ráadásul egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag, sokáig eltartható és pénztárcabarát, és nagyon egyszerűen készítve is megállja a helyét. Most egy kis pestóval és mozzarellával készült – és bár pofonegyszerű és 5 perc összedobni, tényleg nagyon finom.

A pestónak és sajtnak köszönhetően gyorsan nagyon puhára és zamatosra sül így a sütőtök, ha vékonyabb héjú sonkatököt használunk, akkor meghámozni sem kell, tökéletes megpuhul a héja is. Olaj és más ízesítő nem is nagyon szükséges hozzá, hiszen a pesto annyira aromás, és meglepően jól passzol az édeskés tökhöz is.

Gyors sajtos sütőtök

Hozzávalók:

  • 1 közepes sonkatök nyaki része
  • 4-5 evőkanál pesto
  • 1 golyó mozzarella
  • só, bors

Elkészítés: A tököt megmossuk, és hámozás nélkül 1 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, egyenletesen megkenjük pestóval. A mozzarellát felszeleteljük, egyenletesen rárakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a sütőtök megpuhul, a sajt pedig picit megpirul rajta.

Azonnal tálaljuk, salátát vagy párolt rizst kínálunk hozzá vega főételnek, de köretnek is tökéletes lehet sült hús mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.