Írd be, mit keresel:

Indiai joghurtos karfiol – gyors, diétás és isteni

Fűszeres és illatos, egészséges és nagyon izgalmas ízvilágú ez az egyszerűen elkészíthető indiai fogás, melegen ragunak, hidegen salátaként is nagyon jól működik, gyorsan elkészül, és egészen új arcát mutatja meg a karfiolnak.

Cookta - 2023.12.11.
Indiai joghurtos karfiol – gyors, diétás és isteni

Isteni finom, a kurkumától aranyló színű, fűszeres, kicsit csípős, kicsit savanykás, nagyon izgalmas ízvilágú ez az indiai joghurtos karfiol. Kimondottan egészséges és kalóriaszegény, a rostokban gazdag, alakbarát és vitamindús zöldség pikáns és illatos joghurtszószban fő, akkor igazán finom, ha nem főzzük túl, és egy kicsit még roppanós marad a karfiol.

Maga a szósz pár perc alatt megvan, utána a karfiollal még 10 perc főzés, és már tálalható is az izgalmas és nagyon finom zöldségragu – egy kis rizzsel húsmentes, könnyű, de laktató fogásnak is tökéletes, de köretként is szuper natúr sült csirkemell mellé, sőt hidegen, salátaként fogyasztva is remekül megállja a helyét.

Indiai joghurtos karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál kurkuma
  • diónyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • csili ízlés szerint
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl víz
  • só, bors

Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, a torzsáról levágjuk a külső fás részt, a zsenge belsőt pedig felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a megtisztított fokhagymát és gyömbért lereszeljük.

Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, beledobjuk a köményt és a mustármagot, megvárjuk, míg pattogni kezd és kiengedi az aromáit, majd mehet bele az újhagyma, a fokhagyma és a gyömbér, átkeverjük, és amikor megérezzük az illatát, mehet bele a kurkuma, a cukor, a csili, valamint só és bors, simára keverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a karfiolt, átkeverjük, lefedjük, és kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük a fűszeres szószban.

Azonnal tálalhatjuk párolt rizzsel, a maradék újhagymazölddel és egy kis csilivel meghintve, kínálhatunk mellé egy kis citromot is, jól passzol hozzá – a maradék pedig hidegen, salátaként is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.